New10

New10

New10 Slimmer ondernemen

Navigeren door uitdagende tijden: 3 manieren om te blijven groeien

Het vergroten van je winst: een van de belangrijkste doelstellingen als ondernemer. Meer winst betekent meer financiële stabiliteit en de mogelijkheid om je bedrijf verder te laten groeien. Dat klinkt als muziek in de oren, maar hoe pak je dat aan in tijden van inflatie en alsmaar stijgende kosten? Lees verder over manieren om je winst te vergroten en hoe zakelijke financiering je kan helpen je doelen te bereiken.

1. Investeer in groei en uitbreiding

Uitbreiding naar een nieuwe markt? Een nieuw product toevoegen aan je assortiment of wil je jouw bedrijf een marketing boost geven? Om nieuwe kansen te kunnen benutten en concurrerend te blijven, heb je kapitaal nodig om te investeren.

De winstgevendheid staat zwaar onder druk, we zitten in een recessie en ondertussen moeten ondernemers óók (kunnen) investeren. Zodat zij het, samen met hun medewerkers, ook in de toekomst kunnen blijven verdienen. - Jacco Vonhof (MKB-Nederland)

New10 helpt je graag met snelle en eenvoudige toegang tot financiering. Daarom weet je al binnen 15 minuten wat je mogelijkheden zijn. Een aanvraag start je met 15 maanden transactiedata van je zakelijke rekening en een recente jaarrekening. Kom je in aanmerking? Dan willen we je bedrijf graag een beetje beter leren kennen. We vinden het namelijk belangrijk dat een financiering bij jouw financiële situatie past. Zo helpen we je op een verantwoorde manier te groeien.

Hoe blijven andere ondernemers groeien?

Ondernemer Engel Muntz werd door zijn accountant gewezen op New10. Hoewel Engel vanuit zijn omgeving weinig bemoedigende geluiden hoorde over de kans om financiering aan te trekken, deed hij toch een financieringsaanvraag. Engel: “De snelheid waarmee je kunt schakelen is voor mij als ondernemer belangrijk. Je hoort vaak dat financieringsaanvragen lange processen zijn en er veel papierwerk bij komt kijken. Tot mijn verbazing was de financiering bij New10 razendsnel geregeld en beschikbaar. Dat was makkelijker dan ik had verwacht.”

contact-avatar
Ik heb altijd gedacht dat het onmogelijk was om een financiering aan te trekken. Tot vorig jaar, toen ik een financieringsaanvraag deed bij New10.
Engel Muntz
Garden Interiors

2. Verbeter je bedrijfsprocessen

Een andere manier om je winst te vergroten is om eens te kijken naar je voorraadbeheer. Door slim voorraadbeheer voorkom je opslagkosten, zorg je voor een betere omzet, betere marges én tevreden klanten. Een goed overzicht op je voorraad voorkomt verspilling en ‘nee’ verkopen. Is je voorraadbeheer optimaal en wil je je voorraad uitbreiden? Overweeg dan eens een voorraadfinanciering voor extra financiële slagkracht.

Hoe blijven andere ondernemers groeien?

Ondernemer Mick Langedyk runt een kapitaalintensief bedrijf. Om in te springen op kansen in de markt en de vraag van klanten moet hij investeren in zijn voorraad. Mick: “Je wilt je klanten meer bieden, meer variatie. Tegelijkertijd gaan de inkoopkosten omhoog en heb je meer geld nodig voor je voorraad. Dat is een uitdaging om te groeien.

Snelheid en duidelijkheid over de mogelijkheden van financiering is belangrijk om door te kunnen pakken met je plannen.”

3. Werk samen met een financieel adviseur

Wil je als ondernemer groeien in uitdagende tijden, dan is het slim om samen te werken met een financieel adviseur. Hij of zij kan je namelijk waardevolle inzichten geven om je kapitaal te optimaliseren en je helpen bij de best passende manier om je doelen te financieren. Niet alleen voor de korte termijn maar zeker met het oog op de toekomst. Ewout den Ouden, financieel adviseur bij Financieringsgilde Ede-Veenendaal geeft ondernemers advies: “Laat je adviseren door experts op alle gebieden. Neem af en toe eens afstand en kijk op een andere manier naar je bedrijf. Je weet nooit alles, dus stel vragen”.

contact-avatar
Het is belangrijk dat een financiering ook op lange termijn past bij jou als ondernemer, je doelen en financiële situatie.
Ruud & Tom
Credion Almelo
Kunnen wij je verder helpen?

Of je nu wilt investeren in groei, je bedrijfsprocessen wilt verbeteren of de mogelijkheden van een financieel adviseur wilt verkennen, we staan voor je klaar om je doelen dichterbij te brengen. Lees meer over het voorbereiden op een financieringsaanvraag en de kosten van zakelijke financiering.

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox