samsam kinderopvang

Ewout den Ouden

Financieringsgilde, Ede-Veenendaal

Laat je adviseren door experts op alle gebieden. Neem af en toe eens afstand en kijk op een andere manier naar je bedrijf om te zien waar je grote slagen kunt maken. Juist door uit de waan van de dag te stappen pak je weer ondernemerschap op. Je weet nooit alles, dus stel vragen. Als jij je kwetsbaar opstelt krijg je vaak meer gedaan. Begin met geven, dan krijg je vanzelf wat terug.

Financieringsgilde bestaat uit een samenwerking van franchisenemers die mkb-ondernemers onafhankelijk adviseren bij hun financiering. Zo profiteer jij als klant van een landelijk netwerk en collectieve inkoopvoordelen en krijg je tegelijkertijd een adviseur met kennis van de lokale situatie.

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Bedrijfspand
 • Aantal medewerkers
  2
 • Uitdaging
  De local hero op het gebied van financieringen worden, met een maatschappelijk betrokken team en de poten in de klei.

De local hero op het gebied van financieringen worden, met een maatschappelijk betrokken team en de poten in de klei. Dat is de ambitie van Financieringsgilde Ede-Veenendaal. De rol van het intermediair wordt steeds belangrijker voor zowel ondernemers als financiers. Ewout den Ouden staat met Financieringsgilde Ede-Veenendaal als partner naast ondernemers. Ewout: "Je komt bij ons voor een goed en eerlijk advies. We helpen je zo goed mogelijk naar de volgende stap met je bedrijf.” En de vraag naar onafhankelijk advies groeit.

Mensen helpen is de rode draad door de carrière van de 44-jarige ondernemer. Met passie en een aanstekelijke dosis energie adviseert hij ondernemers op strategisch niveau over uiteenlopende financiële vraagstukken. Zelf draagt de ondernemer 20 jaar ervaring in zakelijke financiering met zich mee en weet hij precies waar ondernemers mee zijn geholpen. Ewout: “Klanten beschouwen mij nu meer als een partner dan toen ik een accountmanager van de bank was. Het is voor mij een succes als ik ondernemers help om de juiste keuzes te maken door zo goed mogelijk mee te denken. Daar krijg ik energie van!”

Partners

Ewout is ook zelfstandig ondernemer, net als zijn klanten. Zo weet hij als geen ander de connectie te maken met zijn klanten: “Ik ga samen met de klant op zoek naar de juiste financiering. Ik sta niet tegenover hen, maar naast hen om een goede en juiste keuze te maken.”

“Mijn passie is om ondernemers echt te helpen. Ik luister naar hun verhaal en ga op zoek naar mogelijkheden om de juiste financiering te vinden. Samen met compagnon Tom Baerends hebben we bij Financieringsgilde Ede-Veenendaal een persoonlijke aanpak: we gaan nog daadwerkelijk naar klanten toe en we luisteren naar het vraagstuk. We analyseren en kijken daarna hoe ze het beste zijn geholpen. Welke financiering past daar het beste bij? Waar is de ondernemer het meest bij gebaat? Is dat een vaste rente voor de komende tien jaar? Of is dat flexibiliteit en de mogelijkheid om boetevrij af te lossen?”

Ook nadat een financieringsvraagstuk is opgelost heeft Ewout contact met ondernemers. Ewout: “Leuk, gewoon even kijken hoe het gaat. Soms is er een vraagstuk waar experts in ons netwerk een advies over kunnen geven. Hoe leuk is het dan als je ondernemers ook op die manier verder kunt helpen? In feite vormen we een compleet adviesteam om ondernemers op allerlei gebieden verder te helpen.”

Vertrouwen in ondernemers

Dat ondernemers ook écht verder zijn geholpen met de persoonlijke aanpak en het sterke netwerk, blijkt uit de praktijk. Zo hielp Ewout een ondernemer verder met zijn volgende stap door een financiering van € 200.000. Ewout: “Als ondernemer denk je in kansen. Deze ondernemer wilde investeren in robotisering. Een financiering voor een relatief onontgonnen gebied leek een uitdaging. Samen met New10 hebben we deze ondernemer verder kunnen helpen. Het verschil zit in het vertrouwen in ondernemers. New10 kijkt niet alleen naar waar je als ondernemer in wilt investeren, maar juist ook naar de bestaande business en of je een financiering naar verwachting kunt dragen. Binnen 1 week lag er een offerte klaar. Ik ben ervan overtuigd dat als ik hem over 2 jaar spreek, deze financiering hem en zijn bedrijf echt verder heeft geholpen.”

Snelheid

Wat is de reden om te kiezen voor New10 als financier? Ewout: “Snelheid en het oog voor bestaande betaalcapaciteit en van daaruit denken in oplossingen. Het voordeel is dat je heel snel kunt zien of iets kan. New10 geeft mij het vertrouwen als adviseur om goed te adviseren. Het is echt een partnerschap om een financiering te doen. We werken samen om een ondernemer verder te helpen en ervoor te zorgen dat een financiering op een verantwoorde manier wordt gedaan.”

New10 werkt echt samen met hun partners. Jullie vertrouwen op mijn advies, dat ik een verantwoorde keuze voor mijn klant maak.

“Ondernemers weten zelf heel goed wat ze willen en kennen hun eigen business als geen ander. Mijn rol is om de financiering zo vorm te geven dat het past bij wat ze belangrijk vinden.”

€ 15.000 besparen door snelheid

Met het snel kunnen schakelen en helderheid over de mogelijkheden zijn veel ondernemers geholpen. En al helemaal als je dan ook nog geld weet te besparen. Onlangs hielp Ewout samen met New10 een ondernemer binnen 3 weken met een zakelijke hypotheek. Ewout: “We hebben deze klant € 15.000 aan overdrachtsbelasting bespaard door voor het einde van het jaar een zakelijke hypotheek te realiseren. New10 was de enige partij die het binnen deze termijn kon regelen tegen een goed en concurrerend tarief.”

Het aanvraagproces bij New10 ervaart Ewout als eenvoudig en helder. “Een aanvraag voor een zakelijke hypotheek is allemaal niet zo ingewikkeld. Je vraagt alles aan in je dashboard en de vragen en voorwaarden zijn helder en begrijpelijk."

Persoonlijk in een digitaal tijdperk

Als fintech toch persoonlijk zijn in een digitaal tijdperk. Dat is een uitdaging die New10 graag aangaat. Ewout: “Voor vragen heb ik New10 onder de knop. Binnen één dag of zelfs één uur heb ik antwoord of daadwerkelijk een afspraak staan met de partnermanager. Ik merk ook dat New10 enorm groeit. Daar horen ook kinderziektes bij die in geval van New10 met een ondernemers mindset worden opgelost. Als er iets niet goed gaat, wordt er met man en macht gewerkt om het beter te doen.”

New10 staat voor eenvoud, helderheid en snelheid. En omdat jullie je daar hard voor maken, kan ik die belofte ook naar de klant doen.

“Bij New10 zijn de verschillende smaken helder. De rentepercentages, voorwaarden en mogelijkheden zijn duidelijk. Als het niet past bij een klant en het doel dat je wilt bereiken, dan kijk ik naar andere mogelijkheden.”

“De kern van mijn dienstverlening is dat ik niet voor een ondernemer kan bepalen wat de beste keuze is. Die maakt de ondernemer zelf. Ik leg de alternatieven neer en bespreek die. Mijn advies is gebaseerd op de wensen en behoeften van de klant en de voor- en nadelen van een bepaalde keuze. Uiteindelijk bepaalt de klant zelf wat het wordt.”

Positieve mindset

Ondernemers en collega’s die met Ewout samenwerken zullen de positieve mindset van Ewout herkennen. ‘Ga zo open mogelijk het gesprek in’, luidt zijn advies aan mede adviseurs. “Wanneer je openstaat voor het gehele verhaal, kan jij als adviseur op zoek naar een oplossing waar de ondernemer écht bij geholpen is.

I never lose, I either win or learn – Nelson Mandela

De uitspraak door Mandela “I never lose, I either win or learn”, is een inspiratiebron die op het kantoor in Veenendaal aan de muur hangt. Ewout: “Als je je van tevoren richt op één doel, dan kan je het halen of niet. Maar op het moment dat je het gesprek open aangaat, zal je zien dat er meer mogelijkheden ontstaan om een ondernemer écht verder te helpen. Zo haal ik uit elk gesprek iets, zelfs wanneer er misschien geen directe business uit komt. En dat is mooi.”

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Bedrijfspand
 • Aantal medewerkers
  2
 • Uitdaging
  De local hero op het gebied van financieringen worden, met een maatschappelijk betrokken team en de poten in de klei.