Groei door met zakelijk krediet

Flexibiliteit voor je bedrijf met zakelijk krediet: altijd geld achter de hand. Regel vandaag nog financiële zekerheid met krediet voor ondernemers van €5.000 tot €250.000.

Vrijblijvend jouw zakelijk krediet aanvragen

 • Aanbod op maat binnen 15 minuten

 • Flexibel geld beschikbaar

 • Scherpe rente tussen 2% - 7,3%

Kenmerken

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een geldbedrag dat we voor je klaarzetten en waar je vrij uit kunt opnemen voor je bedrijf. Je bepaalt zelf wanneer je geld opneemt en hoeveel. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag en maandelijks incasseren we maximaal 0,2% servicekosten over het totale kredietbedrag. De servicekosten kunnen lager uitvallen, dit is afhankelijk van het leenbedrag. Daarnaast los je iedere maand een gedeelte af, dat je altijd weer kunt opnemen.

Een zakelijk krediet is vergelijkbaar met een rekening courant krediet waarbij je rood staat, maar zonder koppeling met je bankrekening. Bij New10 kun je een bedrijfskrediet combineren met een zakelijke rekening bij je bank: overstappen is niet nodig. Je kunt ook bij ons terecht voor een zakelijke lening.

Waarom kies je voor zakelijk krediet?

Flexibel geld opnemen

Altijd een potje achter de hand met zakelijk krediet. Maak je plannen waar en neem geld op wanneer het jou uitkomt.

Scherpe rente 2% - 7,3%.

Je betaalt alleen rente over het bedrag wat je opneemt én je leent tegen gunstige rente tussen 2% - 7,3%.

Beperkte aflossing

Met een zakelijk krediet kies je voor flexibiliteit: je lost weinig af. Het bedrag wat je aflost kun je ook weer opnemen.

Leendoelen

Is een zakelijk krediet iets voor mij?

Als ondernemer wil je kunnen investeren op de momenten dat het nodig is. Niet meer wachten op openstaande facturen, maar snel bewegen als je kansen ziet. Met een zakelijk krediet los je een tijdelijk tekort aan liquide middelen op en betaal je dagelijkse uitgaven voor je bedrijf. Zakelijk krediet wordt daarom ook wel werkkapitaalfinanciering genoemd. Ondernemers gebruiken bedrijfskrediet voor de volgende doelen:

illustration

Voorraden

Debiteuren

Marketing investeringen

Kenmerken zakelijk krediet

Met een zakelijk krediet betaal je lopende zaken voor je bedrijf of los je tijdelijke tekorten op.

Zakelijk krediet

 • Lenen vanaf €5.000 tot maximaal € 250.000
 • Aantrekkelijke rente tussen 2% en 7,3%
 • Aflossen en opnemen wanneer je wilt
 • Je betaalt maximaal 0,2% servicekosten over het totale kredietbedrag per maand
 • Looptijd van 36 maanden, herziening elke 3 jaar

Looptijd zakelijk krediet

Een zakelijk krediet heeft standaard een looptijd van 36 maanden. Na deze periode kijken we of we je krediet kunnen verlengen. Het kan zijn dat de voorwaarden wijzigen. Kom je niet meer in aanmerking voor het krediet? Dan los je het openstaande bedrag af. In overleg met ons doe je dit in termijnen of in één keer. Je krediet aflossen doe je eenvoudig via je My New10 door op 'Aflossen met Tikkie' te klikken en het openstaande bedrag in te vullen.

Kunnen we je verder helpen?

Criteria zakelijk krediet

Je bedrijf is:
 • Een eenmanszaak, vof, maatschap of bv
 • Minimaal 15 maanden geregistreerd bij de KvK
 • Niet actief in één van deze branches: financiële dienstverlening, commercieel vastgoed, projectontwikkeling, scheepvaart, adult entertainment, drugs en gokken
Basisvoorwaarden
 • Minimale omzet € 50.000
 • Positief eigen vermogen
 • Positief resultaat (winst)

In 5 stappen zakelijke financiering op je rekening

Zakelijk krediet aanvragen

1

Account aanmaken

Online en snel: twee stappen verwijderd van een aanbod!

2

Jaarrekening & transactiedata

Upload je bij- en afschrijvingen en je jaarrekening om je persoonlijke aanbod te krijgen.

3

Aanbod op maat

Altijd een vrijblijvend aanbod: je bepaalt zelf of je het accepteert en verder gaat.

4

Aanvraag afronden

Toevoegen aanvullende documentatie en betrokken personen om aanvraag af te ronden. Binnen 1 werkdag antwoord.

5

Contracten tekenen & uitbetaling

Identificeer jezelf via je bank en teken de contracten online via iDIN. We maken de financiering naar je over!

Krediet voor ondernemers

Wat zijn de belangrijkste afspraken?

Als je een zakelijk krediet afsluit bij New10 spreken we een aantal dingen met elkaar af:

 • Wij zorgen dat het geld 36 maanden lang voor je beschikbaar is
 • Aan het eind van de looptijd kijken we opnieuw naar je financiële situatie
 • Bij meer dan 30 dagen betalingsachterstand bevriezen we je limiet, je kunt dan weer opnemen als de achterstand is voldaan
 • Elke maand los je 1,5% van het opgenomen bedrag af en betaal je rente over het opgenomen bedrag
 • Ieder kwartaal deel je een overzicht van de bij- en afschrijvingen op je zakelijke rekening.
 • Elk jaar ontvangen we jouw definitieve jaarrekening.

De kosten voor een zakelijk krediet zijn opgebouwd uit drie componenten: rente, aflossing en servicekosten. Je betaalt maximaal 0.2% servicekosten over het totale kredietbedrag per maand. De kosten voor je zakelijk krediet kunnen maandelijks verschillen. Wat je precies betaalt is afhankelijk van hoeveel je opneemt.

Zakelijk krediet aanvragen

Check je mogelijkheden

Ontdek of zakelijk krediet bij jou past en ontvang binnen 15 minuten een vrijblijvend aanbod op maat. Je kiest zelf of je verder gaat met je aanvraag.

Zakelijk krediet aanvragen

Veelgestelde vragen zakelijk krediet

Rekenvoorbeeld zakelijk krediet
Met deze voorbeeldberekening laten we zien wat je maandelijkse kosten kunnen zijn.

Je hebt een zakelijk krediet van €54.000. Wanneer je daar €10.000 uit hebt opgenomen betaal je op maandbasis gemiddeld de volgende kosten:

 • maximaal 0,2% servicekosten over je totale krediet (€108)
 • 1,5% aflossing (€150)
 • 5,1% rente over het opgenomen deel (€42,50). Het bedrag wat je maandelijks betaalt voor je zakelijke krediet is €300,50.

Risico's en zekerheden
Bij het afsluiten van een lening horen financiële verplichtingen: je betaalt maandelijks rente en aflossing. We willen voorkomen dat je een lening afsluit die je niet kunt terugbetalen. Dit is voor je onderneming een risico, maar ook voor ons. Dit risico schatten we in door tijdens de aanvraag van de lening de financiële gezondheid van je onderneming in kaart te brengen.

Is je bedrijf financieel gezond?
Als je een lening aanvraagt bij New10 lever je jaarcijfers en een overzicht van transacties op je zakelijke rekening aan. Met deze documenten doen we een check op financiële gezondheid van je bedrijf. We kijken naar 5 kernelementen: winstgevendheid, solvabiliteit, liquiditeit, terugbetaalcapaciteit en complexiteit van posten op je balans. De score op deze elementen bepaalt het risico van de lening. We nemen bij de inschatting van het risico ook onze ervaring en cijfers van vergelijkbare ondernemingen mee.

Zekerheden
Er bestaat altijd een kans dat je het geleende geld niet kunt terugbetalen. Dit kan allerlei redenen hebben, zoals ziekte, tegenvallende resultaten of onverwachte kosten. Dit is voor ons een risico, en dat dekken we af met zekerheidsrechten. Dit zijn afspraken waarmee we een deel van de lening terug kunnen krijgen als je onderneming niet meer kan betalen.

Pandrecht
Met het pandrecht geeft je bedrijf goederen in zekerheid aan ons. Dit betekent dat wij deze goederen mogen verkopen als je je schulden aan ons niet kunt betalen. Bijvoorbeeld je voorraad, inventaris en vorderingen op debiteuren. Dit gebeurt door ondertekening en registratie van een of meer pandaktes.

Persoonlijke aansprakelijkheid
Als eigenaar van een eenmanszaak of vof ben je persoonlijk aansprakelijk voor het volledige leenbedrag. Als het bedrijf niet meer kan betalen, moet de eigenaar de resterende schuld van zijn privévermogen aflossen.

Met zakelijk krediet heb je meer flexibiliteit dan met een lening: je kunt opnemen en aflossen wanneer het jou uitkomt. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Zakelijk krediet is vergelijkbaar met een rekening courant krediet bij je bank. Met een zakelijk krediet financier je kortlopende investeringen zoals debiteuren, voorraad of werkkapitaal.

Een zakelijke lening gebruik je om een langlopende investering voor je bedrijf te financieren. Vaak is dit een éénmalige grote uitgave zoals een bedrijfspand of machines. Je ontvangt de lening in een keer op je rekening en je betaalt een vast maandbedrag aan rente en aflossing.

Wij verlenen zakelijk krediet aan ondernemers van € 5.000 tot € 250.000. De hoogte van jouw limiet is afhankelijk van de omzet en het resultaat van je bedrijf.