Zakelijke hypotheek: financiering voor een bedrijfspand

Voor veel ondernemers is een bedrijfspand aankopen een investering in de toekomst. Wil jouw klant een bedrijfspand voor eigen gebruik aankopen? Dan kun je een zakelijke hypotheek bij New10 aanvragen of herfinancieren:

 • Binnen 15 minuten ontvang je een vrijblijvend aanbod voor je klant
 • Je regelt de zakelijke hypotheek volledig online
hero-image

Ben je ondernemer? Vraag een zakelijk hypotheek aan via een adviseur

Op dit moment kun je alleen een aanvraag voor een zakelijke hypotheek starten als financieel adviseur of partner. Heb jij interesse in een zakelijke hypotheek? Vraag je eigen financieel adviseur voor de aanvraag of plan een financieringsgesprek met een ABN AMRO adviseur.
Maak een afspraak met ABN AMRO

Kenmerken zakelijke hypotheek

Wat is een zakelijke hypotheek?

Om een bedrijfspand te financieren hebben de meeste ondernemers een lening nodig. Een zakelijke hypotheek bij New10 is een lening afgestemd op het aankopen van een bedrijfspand of het herfinancieren van een bestaande zakelijke hypotheek.

 • Met de zakelijke hypotheek van New10 kan de ondernemer geen beleggingspand of verbouwing financieren. Het pand (deels) verhuren is niet toegestaan.
 • New10 vraagt als zekerheid voor de terugbetaling van de lening een hypotheekrecht op het pand.

Waarom kies je voor een zakelijke hypotheek bij New10?

Met een zakelijke hypotheek van New10 regel je binnen no time online de financiering voor je klant die een pand wil aankopen of een bestaande zakelijke hypotheek wil herfinancieren.

Hypotheek zonder persoonlijke borgstelling

Bij New10 kun je een zakelijke hypotheek afsluiten naast de huisbank van je klant. We vragen geen persoonlijke borgstelling voor de lening, alleen het hypotheekrecht op het pand.

Vrijblijvend aanbod in 15 minuten

Bij New10 regel je een zakelijke hypotheek voor je klant eenvoudig online in 6 stappen. Binnen 15 minuten weet je of jouw klant tot maximaal 65% van het aankoopbedrag of de taxatiewaarde van het bedrijfspand kan lenen.

Aflosschema gebaseerd op 20 jaar

Lineair aflossen met een aflosschema gebaseerd op 20 jaar. Looptijd van de lening is 10 jaar waarin de helft van het leenbedrag is afgelost. De rente staat vast gedurende de looptijd en ligt tussen de 4,7% - 9,6%.

Investeren in een bedrijfspand met een zakelijke hypotheek

Je klant kan maximaal 65% van de verwachte taxatiewaarde financieren met een zakelijke hypotheek. Het is een lineaire lening: je klant betaalt maandelijks rente & aflossing. Het rentebedrag wordt steeds lager en de aflossing blijft gelijk gedurende de looptijd. Bekijk de andere kenmerken:

Kenmerken zakelijke hypotheek

Met een zakelijke hypotheek regel je de financiering voor een klant die een bedrijfspand wil aankopen voor eigen gebruik:

 • Leen vanaf € 50.000 tot maximaal €1.000.000
 • Vast rentepercentage tussen 4,7% - 9,6% gedurende de looptijd
 • Het aflosschema is gebaseerd op 20 jaar en de klant lost lineair af
 • Looptijd van de lening is 10 jaar: de helft van het leenbedrag is dan afgelost. Het restant moet na deze 10 jaar worden herfinancierd of afbetaald
 • Financiering tot maximaal 65% van de verwachte taxatiewaarde van het pand (eigen inbreng van tenminste 35%)
 • Door de TLTRO regeling betaalt je klant tijdelijk geen afsluitkosten
 • New10 vraagt het bedrijfspand als zekerheid voor de zakelijke hypotheek. Een persoonlijke borgstelling is niet nodig
 • Bij een herfinanciering is een verhoging van het leenbedrag mogelijk tot aan een loan to value van 65%

Looptijd & rente zakelijke hypotheek

Bij New10 is de looptijd van een zakelijke hypotheek standaard 10 jaar. De periode waarin de hypotheek wordt afgelost is vaak langer, meestal 20 jaar. Na 10 jaar heeft jouw klant het leenbedrag voor de helft afgelost. De klant moet vervolgens het overgebleven bedrag herfinancieren of volledig afbetalen.

Hoe bepalen we de hoogte van de hypotheekrente?
De rente die je klant betaalt voor de zakelijke hypotheek hangt af van:

 • De financiële situatie van jouw klant en het leenbedrag
 • De loan to value: deze term zegt iets over de hoogte van je lening ten opzichte van het aankoopbedrag van het bedrijfspand

Let op: de ondernemer heeft altijd eigen vermogen nodig om voor een zakelijke hypotheek in aanmerking te komen. De eigen inbreng mag niet uit een lening komen.

Voorwaarden zakelijke hypotheek

Aan welke voorwaarden moet je klant voldoen?

 • Minimale omzet van € 50.000
 • Positief eigen vermogen én winstgevendheid
 • Het bedrijf is een eenmanszaak, vof, maatschap of bv en minimaal 15 maanden geregistreerd bij de KvK
 • Je klant is niet actief in één van deze branches: financiële instellingen, commercieel vastgoed, projectontwikkeling, scheep- en luchtvaart, levensbeschouwelijke en politieke organisaties, adult entertainment, tabak, drugs en gokken
vrouw op het werk

Waar moet het bedrijfspand aan voldoen?

Om een financiering voor het bedrijfspand te kunnen krijgen bij New10, moet het pand aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Voor een kantoorpand of een pand met een gedeeltelijke kantoorfunctie is een energielabel A, B, C, D of E vereist. Voor panden met een andere functie is geen energielabel vereist.
 • Geen giftige stoffen aanwezig in het pand (zoals bijvoorbeeld asbest)
 • Het erfpachttermijn is niet korter dan de looptijd van de lening
 • Object is niet (deels) verhuurd aan andere partijen
 • Het taxatierapport is gevalideerd door de NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en is op basis van een bezoek door de taxateur.

Om in aanmerking te komen voor herfinanciering van een bestaande hypotheek geldt dat de rentevaste periode binnen 2 maanden afloopt.

In 6 stappen een zakelijke hypotheek online regelen

Een vrijblijvend aanbod voor een zakelijke hypotheek ontvang je binnen 15 minuten. Vervolgens lever je aanvullende informatie van de klant aan en kunnen we binnen 2 werkdagen je aanvraag goedkeuren, afkeuren of vragen om extra informatie. Als New10 besluit de zakelijke hypotheek te verstrekken, is de definitieve uitbetaling afhankelijk van de taxateur en de passeerdatum van je hypotheek bij de notaris.

1

Bedrijfs- en pand gegevens invullen

Online en snel: twee stappen verwijderd van een aanbod!

2

Jaarrekening & transactiedata

Upload het transactieoverzicht en cijfers uit de jaarrekening om een vrijblijvend aanbod te ontvangen.

3

Vrijblijvend aanbod ontvangen

Heeft je klant het aanbod geaccepteerd? Rond dan de aanvraag af.

4

Aanvraag afronden & tekenen

Toevoegen aanvullende documentatie en betrokken personen om aanvraag af te ronden. Binnen 2 werkdagen antwoord en vervolgens maken we de hypotheekakte binnen 5 werkdagen op.

5

Taxateur- & notarisgegevens

Zodra we het taxatierapport en de notarisgegevens hebben ontvangen kunnen we de uitbetaling voorbereiden. Het taxatierapport beoordelen duurt maximaal 5 werkdagen.

6

Uitbetaling notaris

Twee dagen voor de passeerdatum betalen we de hypotheek uit op de rekening van de notaris.

Afspraken

Zakelijke hypotheek afsluiten

Sluit jouw klant een zakelijke hypotheek af bij New10, dan maken we een aantal afspraken met elkaar:

 • New10 stort het bedrag van de lening in één keer (op de rekening van de notaris) bij het tekenen van het koopcontract. Het tekenen van het koopcontract vindt meestal plaats bij de notaris
 • Je klant betaalt maandelijks rente en aflossing voor de zakelijke hypotheek. Het rentebedrag wordt steeds lager door de maandelijkse aflossingen, en het bedrag aan wat je klant betaalt aan aflossing blijft gelijkt gedurende de looptijd (lineaire aflossing)
 • Je klant uploadt ieder kwartaal een transactieoverzicht en jaarlijks de jaarcijfers zodat we de financiële gezondheid kunnen monitoren
 • New10 ontvangt als zekerheid voor de lening een recht van hypotheek op het bedrijfspand waarvoor deze lening bestemd is
 • New10 ontvangt tenminste iedere 3 jaar een nieuw taxatierapport van het bedrijfspand waarop New10 een hypotheekrecht heeft

Zakelijke hypotheek aanvragen

Benieuwd of je klant in aanmerking komt voor een zakelijke hypotheek of herfinanciering van een bestaande zakelijke hypotheek? Start je aanvraag en weet binnen 15 minuten of jouw klant in aanmerking komt voor het gewenste leenbedrag.

Veelgestelde vragen zakelijke hypotheek