Zakelijk krediet voor jouw klant

Bij New10 vraag je gemakkelijk een zakelijk krediet aan voor je klanten. Daarmee hebben ze flexibel geld beschikbaar voor hun onderneming. Er is een vaste limiet beschikbaar en je klant betaalt alleen rente over het opgenomen deel. Benieuwd of jouw klant een zakelijk krediet kan krijgen? Start een aanvraag en weet binnen 15 minuten waar je klant aan toe is.

Scherpe rentes van 5,1 tot 8,9%

Blijf bij de huisbank

Flexibel geld beschikbaar

Doel zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is handig om een tijdelijke behoefte aan liquide middelen op te vangen. Bijvoorbeeld om rekeningen te betalen, als klanten niet of laat betalen of om voorraad aan te vullen.

Voorraad en debiteuren

Voorraad en debiteuren

Bijvoorbeeld werkkapitaal om leveranciers of salarissen te betalen of om voorraad in te kopen.

Start aanvraag

Voorraad en debiteuren

Bijvoorbeeld werkkapitaal om leveranciers of salarissen te betalen of om voorraad in te kopen.

Start aanvraag

Werkkapitaal

Werkkapitaal

Bijvoorbeeld extra liquiditeitsruimte om leveranciers of salarissen te betalen of om voorraad in te kopen.

Start aanvraag

Werkkapitaal

Bijvoorbeeld extra liquiditeitsruimte om leveranciers of salarissen te betalen of om voorraad in te kopen.

Start aanvraag

Groei en uitbreiding

Groei en uitbreiding

Bijvoorbeeld extra personeel aannemen, bedrijfspand verbouwen of systemen optimaliseren.

Start aanvraag

Groei en uitbreiding

Bijvoorbeeld extra personeel aannemen, bedrijfspand verbouwen of systemen optimaliseren.

Start aanvraag

Kenmerken zakelijk krediet

Rente zakelijk krediet

Bij New10 bieden we een aantrekkelijke rente voor een zakelijk krediet: tussen de 5,1 en 8,9%. Je klant betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Looptijd zakelijk krediet

Looptijd van 1 jaar. Elk jaar beoordelen we verlening opnieuw op basis van dezelfde criteria als bij de aanvraag.

Leenbedrag zakelijk krediet

Wij bieden kredieten aan van € 5.000 tot € 250.000. De hoogte van de limiet hangt af van de omzet en het resultaat van je klant.

Zo vraag je een zakelijk krediet aan voor jouw klant

Een zakelijk krediet aanvragen bij New10 doe je zelf, waar en wanneer het uitkomt. In deze video zie je precies hoe het werkt. Je start een zakelijk krediet door als doel 'werkkapitaal' te kiezen.

Veelgestelde vragen over zakelijk krediet

Kosten

Hieronder hebben we de kosten van een zakelijke lening bij New10 op een rijtje gezet. Goed om te weten: je betaalt alleen rente over geld dat je op hebt genomen.

  • Vaste rente tussen 5,1% en 8,9% (alleen over opgenomen deel)
  • Service kosten 0,05% per maand
  • Beveiligd account kosteloos
  • Kredietcheck kosteloos
  • Extra aflossen kosteloos

Je lost maandelijks een klein gedeelte af dat je ook weer kan opnemen. Het rentepercentage staat gedurende de looptijd van 1 jaar vast.

Het kredietwaardigheidsprofiel van je bedrijf bepaalt voor het belangrijkste gedeelte het rentepercentage.

Risico's en zekerheden

Bij het afsluiten van een lening horen financiële verplichtingen: je betaalt maandelijks rente en aflossing. We willen voorkomen dat je een lening afsluit die je niet kunt terugbetalen. Dit is voor je onderneming een risico, maar ook voor ons. Dit risico schatten we in door tijdens de aanvraag van de lening de financiële gezondheid van je onderneming in kaart te brengen.

Is je bedrijf financieel gezond?

Als je een lening aanvraagt bij New10 lever je jaarcijfers en een overzicht van transacties op je zakelijke rekening aan. Met deze documenten doen we een check op financiële gezondheid van je bedrijf. We kijken naar 5 kernelementen: winstgevendheid, solvabiliteit, liquiditeit, terugbetaalcapaciteit en complexiteit van posten op je balans. De score op deze elementen bepaalt het risico van de lening. We nemen bij de inschatting van het risico ook onze ervaring en cijfers van vergelijkbare ondernemingen mee.

Zekerheden

Er bestaat altijd een kans dat je het geleende geld niet kunt terugbetalen. Dit kan allerlei redenen hebben, zoals ziekte, tegenvallende resultaten of onverwachte kosten. Dit is voor ons een risico, en dat dekken we af met zekerheidsrechten. Dit zijn afspraken waarmee we een deel van de lening terug kunnen krijgen als je onderneming niet meer kan betalen.

Pandrecht Met het pandrecht geeft je bedrijf goederen in zekerheid aan ons. Dit betekent dat wij deze goederen mogen verkopen als je je schulden aan ons niet kunt betalen. Bijvoorbeeld je voorraad, inventaris en vorderingen op debiteuren. Dit gebeurt door ondertekening en registratie van een of meer pandaktes.

Persoonlijke aansprakelijkheid

Als eigenaar van een eenmanszaak of vof ben je persoonlijk aansprakelijk voor het volledige leenbedrag. Als het bedrijf niet meer kan betalen, moet de eigenaar de resterende schuld van zijn privévermogen aflossen.

Extra informatie over het geven van zekerheidsrechten

In de algemene voorwaarden staan alle afspraken die we met elkaar maken bij het aangaan van de lening. We raden je aan die zorgvuldig door te lezen. Hieronder vind je de 3 belangrijkste aandachtspunten die horen bij het afgeven van zekerheidsrechten.

  • Je mag de goederen waar de zekerheidsrechten op rusten wel gebruiken of verkopen als dit binnen je normale bedrijfsuitoefening gebeurt. En tegen voorwaarden en vergoedingen die gebruikelijk zijn in je bedrijfstak.
  • Zolang je schulden aan ons hebt, mag je zonder onze toestemming niemand anders zekerheidsrechten geven. Bijvoorbeeld door een ander pandrechten op jouw goederen te geven of jezelf borg stellen tegenover een ander.
  • Wij kunnen je vragen om vervangende of extra zekerheidsrechten te geven. Bijvoorbeeld als de verwachte opbrengst van de goederen waar de zekerheidsrechten op rusten is gedaald. Maar ook als je financiële situatie is verslechterd of als je afspraken met ons niet nakomt. Bij het aangaan van de lening stem je ook in met het geven van deze extra zekerheidsrechten.

De invloed van risico op de rente

Over het geleende bedrag betaal je rente. Dit rentepercentage wordt voornamelijk bepaald door de financiële gezondheid van je onderneming. Sta je er goed voor? Dan betaal je minder rente omdat het risico lager is dat je de lening niet terug kunt betalen. Ook de zekerheden verlagen dat risico, waardoor we je dankzij de zekerheden een lagere rente in rekening kunnen brengen.

Verplichtingen

Bij het afsluiten van een zakelijk krediet bij New10 ben je verplicht om maandelijks rente en aflossing te betalen. Ook moet je periodiek financiële gegevens met ons delen. Maandelijks upload je een overzicht van de af- en bijschrijvingen op je zakelijke rekening. Jaarlijks deel je de definitieve, door een accounts- of administratiekantoor opgestelde jaarrekening. Deze gegevens gebruiken we om de financiële gezondheid van je onderneming te monitoren. Zo kunnen we problemen met het terugbetalen van de lening op tijd signaleren.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd kan betalen?

Je betaalt maandelijks rente en aflossing via een automatische incasso. Lukt dit niet, bijvoorbeeld omdat het saldo op de rekening te laag is? Dan proberen we het een aantal dagen later opnieuw. We nemen per e-mail en telefoon contact met je op met een herinnering. Dit doen we ook als we geen financiële gegevens van je hebben ontvangen.

Na 30 kalenderdagen Als je betalingsachterstand na 30 kalenderdagen groter is dan 1 maandtermijn, brengen we extra kosten in rekening. Deze kosten bedragen 0,5% van het totale leenbedrag. We blijven per e-mail en telefoon contact met je zoeken om de gemiste betaling of gegevens alsnog te ontvangen.

Na 60 kalenderdagen Als je na 60 kalenderdagen meer dan 2 maandtermijnen achterloopt, kunnen we een incassobureau inschakelen. Flanderijn en van Eck Gerechtsdeurwaarders zorgt dan voor de verdere afhandeling.

Neem contact op als je problemen verwacht

We streven er echter altijd naar om samen met jou tot een oplossing te komen. Neem daarom meteen contact met ons op als je problemen verwacht met aflossen. We gaan met je in gesprek over de oorzaak van de betalingsproblemen. Samen zoeken we naar een oplossing, zoals het kosteloos tijdelijk uitstellen van de betaling. Neem ook contact op als er verandering in de structuur, leiding of activiteiten van je bedrijf plaatsvinden. Deze kunnen van invloed zijn op de lening.

Voorwaarden

Wanneer we geld aan je bedrijf lenen, maken we afspraken met elkaar. Die afspraken gaan over onze onderlinge verantwoordelijkheden, rechten en plichten en zijn vastgelegd in de algemene voorwaarden.

Hier vind je de algemene voorwaarden

Zowel bij een zakelijk krediet als bij een rekening courant krediet vang je een tijdelijke behoefte aan liquide middelen op. Toch is er een verschil.

Met een rekening courant krediet sta je rood op je betaalrekening en betaal je rente over het bedrag dat je rood staat. Zakelijk krediet van New10 kun je combineren met een zakelijke bankrekening bij een andere bank (ABN AMRO, ING, Rabobank, Knab, SNS of Regiobank). Je kunt dus gewoon bij je huisbank blijven. Daarbij betaal je alleen rente over het geld dat je opneemt.

Bekijk hier het overzicht met veelgestelde vragen

Op ons informatieblad geven we je in 2 pagina’s meer informatie over ons zakelijk krediet.

Inspiratie voor ondernemers

loader-green