Zakelijk krediet: regel zekerheid voor ondernemers

Help groeiende ondernemers aan financiële ruimte met zakelijk krediet. Flexibel geld opnemen en rente betaalt jouw klant alleen over het opgenomen bedrag. Vraag zakelijk krediet van €5.000 tot €250.000 eenvoudig online aan.

Ontdek de mogelijkheden voor je klant

 • Aanbod op maat binnen 15 minuten

 • Flexibel geld beschikbaar

 • Scherpe rente tussen 2% - 7,3%.

Kenmerken zakelijk krediet

Wat is een zakelijk krediet?

Met een zakelijk krediet financieren ondernemers dagelijkse uitgaven zoals werkkapitaal. Het is een geldbedrag wat we klaarzetten en waar je klant flexibel uit kan opnemen tot een bepaald limiet. Rente betalen ze alleen over het opgenomen bedrag en afgeloste bedragen zijn eenvoudig weer op te nemen. Zakelijk krediet is vergelijkbaar met een rekening courant krediet waarbij de ondernemer rood staat op de zakelijke rekening. Bij New10 is een bedrijfskrediet te combineren met een zakelijke rekening bij de huisbank: overstappen is niet nodig. Je kunt ook bij ons terecht voor een zakelijke lening.

Voordelen zakelijk krediet

Flexibel geld opnemen

Altijd een potje achter de hand met zakelijk krediet. Je klant kan tot een vast limiet geld opnemen wanneer het uitkomt.

Scherpe rente 2% - 7,3%.

tegen gunstige rente tussen 2% - 7,3%. Je klant betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Ruimte voor groei

Met een zakelijk krediet onderneemt je klant met zekerheid en vrijheid: afgelost geld kan ook weer opgenomen worden om te investeren in het bedrijf.

Leendoelen

Past zakelijk krediet bij mijn klant?

Voor bedrijven in de groei is het lastig om werkkapitaal op peil te houden. Met zakelijk krediet help je ondernemers kansen verzilveren: niet meer wachten op openstaande facturen, maar meteen kunnen investeren in voorraad. Regel vandaag nog financiële ruimte voor je klant. Bij New10 kun je zakelijk krediet aanvragen voor de volgende leendoelen:

illustration

Werkkapitaal

Voorraden

Debiteuren

Marketing investeringen

Looptijd zakelijk krediet

Jaarlijkse revisie: zo werkt het

Een zakelijk krediet heeft geen vaste looptijd zoals een zakelijke lening. Jaarlijks kijken we opnieuw naar de financiële situatie van je klant. Staat het bedrijf er na een jaar financieel beter voor? Dan betaalt je klant vaak minder rente over het opgenomen bedrag of kunnen we het krediet verhogen. Het kan ook zijn dat je klant niet meer in aanmerking komt voor het krediet. Dan lost de klant het openstaande bedrag af.

Komt je klant in aanmerking?

Criteria zakelijk krediet

Het bedrijf is:
 • Een eenmanszaak, vof, maatschap of bv
 • Minimaal 15 maanden geregistreerd bij de KvK
 • Bankiert met een zakelijke rekening bij ABN AMRO
 • Niet actief in één van deze branches: financiële dienstverlening, publieke sector, scheepvaart, landbouw, adult entertainment, drugs en gokken
Basisvoorwaarden
 • Minimale omzet € 50.000
 • Positief eigen vermogen
 • Positief resultaat (winst)

Hoe vraag ik zakelijk krediet aan?

Zakelijk krediet in 3 stappen

Als partner van New10 ontvang je direct inhoudelijke terugkoppeling over de aanvraag zodat je jouw klant meteen kan informeren. We combineren het gemak van online met persoonlijk advies: onze experts staan altijd telefonisch voor je klaar.

1

Aanvraag indienen

Start je aanvraag met slechts twee documenten: een transactieoverzicht en de jaarrekening van je klant.

Ontvang een aanbod

Binnen 15 minuten ontvang je een vrijblijvend aanbod op maat. Zie meteen welk product bij je klant past.

2

Aanvraag voltooien

Maak de aanvraag compleet met aanvullende informatie: jaarrekening, IB-aangifte en rekeningafschrift.

Definitieve check

Binnen 1 werkdag controleren we de aangeleverde informatie en doen een check op compliance en fraude.

3

Identificatie & ondertekenen

Je ontvangt de definitieve contracten en je klant tekent digitaal.

Uitbetaling financiering

We maken de financiering zo snel mogelijk over naar je klant.

Krediet voor ondernemers

Wat zijn de belangrijkste afspraken?

Als je een zakelijk krediet voor je klant afsluit bij New10 spreken we een aantal dingen met elkaar af:

 • Wij zorgen dat het geld 12 maanden lang voor je beschikbaar is
 • Na een jaar kijken we opnieuw naar de voorwaarden van het krediet en de financiële situatie van de klant
 • Elke maand lost je klant 1,5% van het opgenomen bedrag af en betaalt rente over het opgenomen geld.
 • Ieder kwartaal deelt je klant een overzicht van de bij- en afschrijvingen op je zakelijke rekening.
 • Elk jaar ontvangen we de definitieve jaarrekening.

Kosten zakelijk krediet

De kosten die je klant betaalt voor het gebruik van zakelijk krediet zijn opgebouwd uit drie componenten: rente, aflossing en servicekosten. De servicekosten zijn 0,05% (van het totale, maximale kredietbedrag) per maand en de rente staat vast voor 1 jaar. De kosten voor je zakelijk krediet kunnen maandelijks verschillen. Wat je klant betaalt is afhankelijk van het gebruik van het krediet.

Zakelijk krediet aanvragen

Check de mogelijkheden voor je klant

Ontvang binnen 15 minuten een vrijblijvend aanbod op maat. Meteen duidelijkheid voor de ondernemer en je bepaalt zelf of je verder gaat met de aanvraag.

Zakelijk krediet aanvragen

Veelgestelde vragen zakelijk krediet

Zowel bij een zakelijk krediet als bij een rekening courant krediet vang je een tijdelijke behoefte aan liquide middelen op. Toch is er een verschil. Met een rekening courant krediet sta je rood op je betaalrekening en betaal je rente over het bedrag dat je rood staat. Zakelijk krediet van New10 kun je combineren met een zakelijke bankrekening bij een andere bank (ABN AMRO, ING, Rabobank, Knab, SNS of Regiobank). Je kunt dus gewoon bij je huisbank blijven. Daarbij betaal je alleen rente over het geld dat je opneemt.

Rekenvoorbeeld zakelijk krediet

Met deze voorbeeldberekening laten we zien wat je maandelijkse kosten kunnen zijn.

Je hebt een zakelijk krediet van €54.000. Wanneer je daar €10.000 uit hebt opgenomen betaal je op maandbasis gemiddeld de volgende kosten:

 • 0,05% servicekosten over krediet (€27)
 • 1,5% aflossing (€150)
 • 5,1 tot 9,1% rente over het opgenomen deel (€42,50 tot €75,83). Het bedrag wat je maandelijks betaalt voor je zakelijke krediet is dus tussen de €219,50 en 
€252,83.

Risico's en zekerheden
Bij het afsluiten van een lening horen financiële verplichtingen: maandelijks rente en aflossing betalen. We willen voorkomen dat je klant een lening afsluit die ze niet kunnen terugbetalen. Dit is voor de onderneming een risico, maar ook voor ons. Dit risico schatten we in door tijdens de aanvraag van de lening de financiële gezondheid van het bedrijf in kaart te brengen.

Is je bedrijf financieel gezond?
Als je een lening aanvraagt bij New10 lever je jaarcijfers en een overzicht van transacties op je zakelijke rekening aan. Met deze documenten doen we een check op financiële gezondheid van je bedrijf. We kijken naar 5 kernelementen: winstgevendheid, solvabiliteit, liquiditeit, terugbetaalcapaciteit en complexiteit van posten op je balans. De score op deze elementen bepaalt het risico van de lening. We nemen bij de inschatting van het risico ook onze ervaring en cijfers van vergelijkbare ondernemingen mee.

Zekerheden
Er bestaat altijd een kans dat je het geleende geld niet kunt terugbetalen. Dit kan allerlei redenen hebben, zoals ziekte, tegenvallende resultaten of onverwachte kosten. Dit is voor ons een risico, en dat dekken we af met zekerheidsrechten. Dit zijn afspraken waarmee we een deel van de lening terug kunnen krijgen als je onderneming niet meer kan betalen. Pandrecht Met het pandrecht geeft je bedrijf goederen in zekerheid aan ons. Dit betekent dat wij deze goederen mogen verkopen als je je schulden aan ons niet kunt betalen. Bijvoorbeeld je voorraad, inventaris en vorderingen op debiteuren. Dit gebeurt door ondertekening en registratie van een of meer pandaktes.

Persoonlijke aansprakelijkheid
Als eigenaar van een eenmanszaak of vof ben je persoonlijk aansprakelijk voor het volledige leenbedrag. Als het bedrijf niet meer kan betalen, moet de eigenaar de resterende schuld van zijn privévermogen aflossen.

Met zakelijk krediet heeft je klant meer flexibiliteit dan met een lening: opnemen en aflossen wanneer het uitkomt. Rente betaalt je klant alleen over het opgenomen bedrag. Een zakelijk krediet is vergelijkbaar met een rekening courant krediet bij de bank. Bij New10 hoeft je klant niet over te stappen en kan blijven bankieren bij de huisbank. Met een zakelijk krediet financier je kortlopende investeringen zoals debiteuren, voorraad of werkkapitaal.

Een zakelijke lening gebruikt je klant om een langlopende investering voor het bedrijf te financieren. Vaak is dit een éénmalige grote uitgave zoals een bedrijfspand of machines. Je klant ontvangt de lening in een keer op de rekening en betaalt een vast maandbedrag aan rente en aflossing.

Wij verlenen zakelijk krediet aan ondernemers van € 5.000 tot € 250.000. De hoogte van het limiet is afhankelijk van de omzet en het resultaat van je bedrijf.