Financieringen

Zakelijke lening versus zakelijk krediet: welke kies je?

New10

New10

New10

zakelijke lening versus zakelijk krediet

Wat is eigenlijk het verschil tussen een lening en een krediet? In beide gevallen heb je toegang tot geld waar je rente voor betaalt. Toch komt in sommige gevallen een lening meer van pas, en ben je in andere gevallen beter geholpen met een krediet. In dit artikel leggen we de 2 financieringsvormen naast elkaar, zodat jij beter kunt kiezen welke bedrijfslening bij je past.

In het kort

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een geldbedrag dat voor je klaarstaat bij de bank. Je kunt er tot een vaste limiet geld uit opnemen wanneer je dat nodig hebt. Je bepaalt zelf wanneer je dat doet en hoeveel je opneemt. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte af, dat je weer kunt opnemen als je het nodig hebt.

Wat is een zakelijke lening?

Met een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in een keer op je rekening. Je betaalt het bedrag vervolgens in maandelijkse, gelijke termijnen terug. Geld dat je hebt afgelost, kun je niet opnieuw opnemen. Je betaalt een vooraf afgesproken rentepercentage over het openstaande bedrag.

Doelen voor een bedrijfslening

Wanneer komt een zakelijk krediet van pas?

Met zakelijk krediet vang je een tijdelijke behoefte aan liquide middelen op. Bijvoorbeeld als je je rekeningen moet betalen, als je klanten niet of laat betalen, of wanneer je voorraad moet aanvullen.

Wanneer komt een zakelijke lening van pas?

Een zakelijke lening is met name geschikt voor een eenmalige, grote uitgave. Je betaalt er een langlopende investering mee. Denk aan de aanschaf van machines of auto’s, de bouw van een website of een vrije investering in groei en uitbreiding.

Doelen voor een zakelijk krediet

 • Overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquiditeit
 • Investeren in marketingcampagne
 • Onderhoud aan machines

Doelen voor een zakelijke lening

 • Bekostigen van een grote aanschaf, zoals een machine
 • Inrichten van bedrijfsruimte
 • Vernieuwen van bedrijfssystemen

Vergelijking kosten bedrijfslening

Kosten van de zakelijke financiering van New10

Hieronder hebben we de kosten voor de zakelijke lening en het zakelijk krediet van New10 op een rijtje gezet. Je rentepercentage is onder meer afhankelijk van de financiële gezondheid van je onderneming. In dit artikel lees je hoe we het rentepercentage van onze financieringen berekenen.

Kosten van een zakelijk krediet

 • Rente: 5,2 tot 9% per jaar over het opgenomen bedrag
 • Aflossing: 1,5% van het opgenomen bedrag
 • Servicekosten: maximaal 0,2% over het totale leenbedrag

Kosten van een zakelijke lening

 • Rente: 3% tot 9% over het uitstaande bedrag
 • Aflossing: in maandelijks gelijke delen
 • Afsluitkosten: 1% van het leenbedrag met een maximum van € 5.000

Looptijd en flexibiliteit

Looptijd en flexibiliteit van een zakelijk krediet

We zetten het krediet voor een periode van 36 maanden voor je klaar. Je kunt opnemen en aflossen wanneer je wilt. Na ieder jaar beoordelen we je krediet opnieuw en passen we de rente aan op de nieuwe situatie. Sta je er financieel beter voor? Dan betaal je vaak minder rente. Het kan ook zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor het krediet. Dan los je het openstaande bedrag af.

Looptijd en flexibiliteit van een zakelijke lening

We maken het gehele leenbedrag in een keer over op je rekening. Jij bepaalt zelf in hoeveel tijd je het leenbedrag wilt aflossen: minimaal 3 maanden, maximaal 5 jaar. Iedere maand betaal je een gelijk deel van de lening terug. Dus: hoe korter de looptijd, hoe meer je maandelijks aflost. Terugbetaald geld kun je niet opnieuw opnemen.

Geld lenen voor je bedrijf? Ontdek wat je mogelijkheden zijn

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

 • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
 • Alles over financiering en geldzaken
 • Interviews met inspirerende ondernemers
 • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox