Financieringen

Zo checken we de kredietwaardigheid van je onderneming

New10

New10

New10

Altijd een spannend moment: zijn de cijfers van mijn onderneming goed genoeg om een financiering te kunnen krijgen? Zo’n kredietwaardigheidscheck is voor een geldschieter essentieel. In dit artikel leggen we uit waarom, en laten we zien hoe wij van iedere onderneming de kredietwaardigheid checken.

Wat is kredietwaardigheid?

De kredietwaardigheid van je bedrijf drukt uit hoe geschikt jouw onderneming is om een lening of krediet te krijgen. Dat hangt volledig samen met de financiële gezondheid van je bedrijf. Bij iedere zakelijke lening ga je namelijk betalingsverplichtingen aan. Je moet periodiek (iedere maand of ieder jaar) rente betalen en vaak ook een gedeelte van de financiering aflossen. Een financieel gezond bedrijf kan dit soort lasten goed dragen.

4 factoren waarmee wij je kredietwaardigheid checken

Bij iedere aanvraag beoordelen wij de kredietwaardigheid van de onderneming. Dit doen we op basis van 4 factoren.

  • Winstgevendheid: de verhouding tussen winst en omzet. Lees meer over winstgevendheid op onze blog
  • Solvabiliteit: de verhouding tussen eigen vermogen en het balanstotaal. Lees meer over solvabiliteit op onze blog
  • Liquiditeit: de mate waarin je onderneming kan voldoen aan haar lopende betalingsverplichtingen. Lees meer over liquiditeit op onze blog
  • Terugbetaalcapaciteit: de mate waarin je de maandelijkse aflosverplichtingen van de lening kunt betalen.

We maken deze inschatting op basis van financiële gegevens die je uploadt bij je aanvraag:

  • Overzicht van af- en bijschrijvingen van je zakelijke rekening. Deze data geven ons een goed beeld van inkomsten en uitgaven van je onderneming
  • Jaarrekening: geeft ons inzicht in de financiële historie en betalingsverplichtingen van je bedrijf

Op iedere factor krijg je een score van 1 – 5: een score van 3 of hoger is positief. Bij een positieve score is de kans groot dat je het gevraagde leenbedrag kunt krijgen. Is je score negatief? Dan geven we je tips om je kredietwaardigheid te verbeteren zodat je bij een volgende aanvraag sterker staat. Deze check is altijd gratis. Pas wanneer je de financiering afneemt, betaal je afsluitkosten: 1% van het bedrag met een maximum van € 5.000.

Geld lenen voor je bedrijf? Ontdek wat je mogelijkheden zijn

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox