New10

New10

New10 Financieringen

Zo checken we de kredietwaardigheid van je onderneming

Als ondernemer sta je nooit stil. Je zit vol plannen en ambities en het liefst regel je hier snel financiering voor. Wanneer je financiering aanvraagt wordt er altijd gekeken of de financiering bij je financiële situatie past. Is je kredietwaardigheid op orde? Oftewel, is je bedrijf financieel gezond genoeg om een aflossing te dragen en aan betalingsverplichtingen te voldoen? Het is altijd een spannend moment of je cijfers goed genoeg zijn om een financiering te krijgen en of je door kunt met je plannen.

Wat is kredietwaardigheid?

Is je bedrijf financieel gezond genoeg om de financiering terug te kunnen betalen? Dat is de belangrijkste vraag die we proberen te beantwoorden wanneer we je kredietwaardigheid checken. Een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Daarom wegen we zoveel mogelijk factoren af die invloed hebben op je kredietwaardigheid. Daarmee maken we een inschatting van je kredietwaardigheid en of je op basis van je financiële situatie in aanmerking komt voor een financiering. Hiermee voorkomen we ook dat je misschien meer leent dan je aankunt.

Direct weten of je in aanmerking komt?

De 5 factoren waarmee je kredietwaardigheid wordt gecheckt

Wanneer je een financieringsaanvraag doet, wordt er bij de beoordeling gekeken naar de financiële gezondheid van je bedrijf en checkt de financier je kredietwaardigheid. Er wordt een inschatting van je kredietwaardigheid gemaakt op basis van je winstgevendheid, solvabiliteit, liquiditeit en terugbetaalcapaciteit.

Wanneer ben je kredietwaardig?

We maken een inschatting of je in aanmerking komt voor een financiering op basis van de financiële gegevens die je upload bij je financieringsaanvraag. Ook kijken we naar de sector en bedrijfsgeschiedenis aan de hand van informatie vanuit de Kamer van Koophandel.
Voor het aanvragen van een financiering heb je bij New10 slechts 2 documenten nodig:

  1. Overzicht van bij- en afschrijvingen van je zakelijke rekening van de laatste 15 maanden. Deze gegevens geven een goed beeld van je inkomsten en uitgaven van je onderneming.
  2. Jaarrekening. De gegevens op je jaarrekening geven inzicht in de financiële geschiedenis en de betalingsverplichtingen van je bedrijf.

Op basis van alle financiële gegevens berekenen we een score op alle 5 factoren. Op iedere factor krijg je een score toegekend van 1 – 5, waarbij een score van 3 of hoger positief is. Bij een positieve score is de kans groot dat je het gevraagde leenbedrag kunt krijgen en ontvang je een vrijblijvend aanbod. Is de score negatief? Dan geven we je tips om je kredietwaardigheid en financiële gezondheid van je bedrijf te verbeteren zodat je bij een volgende financieringsaanvraag er beter voor staat.

Binnen 15 minuten weten wat je mogelijkheden zijn

Hoe kijkt New10 tegen kredietwaardigheid aan ten opzichte van andere banken?

Bij traditionele banken is een veelvoorkomende reden voor een afwijzing na een financieringsaanvraag dat de financiering als te risicovol voor de kredietverstrekker wordt gezien. Bijvoorbeeld doordat je onvoldoende onderpand als basis van de lening of als zekerheid kunt bieden.

Snel door met je plannen

Bij een fintech als New10 leggen we meer nadruk op hoe de transacties op de zakelijke rekening eruitzien en wordt er minder gekeken naar de zekerheden die je kunt bieden. We vinden het belangrijk dat je snel door kunt met je plannen én dat de financiering bij je situatie past. Daarom maken we een inschatting of je de lening kunt dragen aan de hand van je actuele situatie en checken we de kredietwaardigheid van je bedrijf in 1 werkdag.

Veelgestelde vragen

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox