New10

New10

New10 Financieringen

Afgewezen door de bank door gebrek aan onderpand?

Je hebt het afgelopen jaar goede resultaten behaald en je bedrijf is aan het groeien. Klaar om de volgende stap te nemen en daarvoor heb je zakelijke financiering nodig. Wanneer je financieringsaanvraag bij de bank niet wordt geaccepteerd is dat een tegenvaller. Uit onderzoek door het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat minder ondernemers in het MKB erin slagen om financiering aan te trekken (bron: CBS, Financieringsmonitor 2021). Bovendien kost een aanvraag doen veel tijd en papierwerk. Kan dat ook anders?

Zakelijke financiering & traditionele bank: wat kan jij aan zekerheid bieden?

Bij traditionele banken is een veelvoorkomende reden voor afwijzing dat de financiering als te risicovol voor de kredietverstrekking wordt gezien. Bijvoorbeeld doordat je onvoldoende onderpand als basis van de lening of zekerheden kunt bieden. Daarmee vangt de bank het risico op wanneer je onverhoopt niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen. Of misschien was de solvabiliteit van je bedrijf niet voldoende? Het is belangrijk om de reden van afwijzing goed te begrijpen. Zo kan je verbeteringen aanbrengen binnen je bedrijf en het is een goed moment om nog eens kritisch naar je verdienmodel en financieringsbegroting te kijken.

Fintech: hoe zien je jaarcijfers en transactiedata eruit?

Als fintech helpen we je op een manier die past bij deze tijd. Dat betekent dat er meer nadruk wordt gelegd op hoe de transacties op je zakelijke rekening eruitzien en dat er minder gekeken wordt naar de zekerheden die je kan bieden. Voor een vrijblijvend aanbod voor een zakelijk krediet of een zakelijke lening heb je alleen je jaarcijfers en 15 maanden transactiedata van je zakelijke rekening nodig. Bovendien weet je binnen 15 minuten of je kunt lenen.

Bij New10 vinden we het belangrijk dat je snel door kunt met je plannen én dat de financiering bij je situatie past. Daarom maken we een inschatting of je de lening kunt dragen aan de hand van je actuele situatie. Zo kijken we onder andere naar winstgevendheid op basis van je transactiedata, je jaarcijfers en de hoogte van je eigen vermogen. Meer weten over dit proces? Lees dan verder in ons blog over hoe we de kredietwaardigheid checken van je onderneming.

Zet jij de volgende stap met zakelijke financiering?

Vergroot je kans op een succesvolle financieringsaanvraag

Met een goede voorbereiding maak je een aanvraag zo eenvoudig mogelijk voor jezelf. Dit zijn de belangrijkste documenten om bij de hand te hebben.

1. Jaarcijfers

Hoe staat je bedrijf ervoor? Uit de meest recente jaarrekening kan veel informatie gehaald worden over je omzet, winst en eigen vermogen. Bekijk hier de tips voor het opstellen van een jaarrekening.

2. Overzicht van bij- en afschrijvingen

Bereid een overzicht voor van je bij- en afschrijvingen van je zakelijke rekening. Je hebt transactiedata nodig over ten minste een periode van 15 maanden. Kom je er niet helemaal uit? Dan helpt deze informatie je misschien verder.

Laat je inspireren door andere ondernemers

Als ondernemer is het belangrijk om je zaken goed op orde te hebben. Een goede voorbereiding van de documenten die je nodig hebt, zorgt ervoor dat je snel weet of je door kunt met je plannen. Ook is het verstandig om goed na te denken over je verdienmodel: hoe ga je de investering financieren? En op welke manier ga je de investering eruit halen? Oriënteer en infomeer goed welke financieringsvorm het beste bij jouw doelen past.

Kan je inspiratie goed gebruiken en ben je benieuwd hoe andere ondernemers de volgende stap met hun bedrijf zetten? Lees de ondernemersverhalen van anderen!

Hoe maken andere ondernemers hun dromen waar?

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox