samsam kinderopvang

Mick Langedijk

Langedyk Watches B.V., Opmeer

Om mee te groeien met klanten wil je meer variatie in je aanbod. Met het investeren in onze voorraad spelen we in op de vraag uit de markt. Snelheid en duidelijkheid over de mogelijkheden van financiering is belangrijk om door te kunnen pakken met je plannen. De samenwerking met mijn financieel adviseur levert mij veel tijdsbesparing op en ruimte om te focussen op het runnen van mijn bedrijf.

Langedyk Vintage Watches is een online horlogerie met een passie voor pre-owned horloges binnen het hoge segment. Bij Langedyk Vintage Watches streven we ernaar om enkel de mooiste pre-owned horloges richting onze klanten aan te bieden, tegen betaalbare prijzen binnen een informele sfeer.

Samenwerking New10

 • Sector
  Retail
 • Financieringsdoel
  Inventaris
 • Aantal medewerkers
  4

Ondernemer Mick Langedijk herinnert het zich als de dag van gisteren toen hij van zijn eigen spaarcenten zijn eerste Rolex kocht. Wat ooit begon als een hobby, groeide de afgelopen jaren uit tot een succesvol bedrijf. Nu bedient Mick met zijn bedrijf Langedyk Vintage Watches, klanten van over de hele wereld en heeft de gedreven ondernemer de ambitie om nog verder te groeien.

Mick begon als jonge ondernemer met het veilen van horloges in het middensegment. Dat deed hij samen met een vriend via veilingplatfora waaronder Catawiki. Mick: “Het veilen van horloges was succesvol, we verkochten horloges aan klanten met name in de Benelux, West-Europese landen. Toen die vriend ermee stopte, besloot ik zelf een horloge aan te kopen en het voor de grap te veilen via Catawiki.” Het veilen bleek een succes en Mick begon met het opbouwen van een netwerk. Mick: “Het was een uitdaging om de juiste contacten op te bouwen, met name binnen de B2B markt. Het is een wereld onder de radar waarbinnen je opzoek moet gaan naar inkoopkanalen.” In 2019 startte Mick officieel met Langedyk Watches B.V., waarmee hij horloges direct verkoopt aan zijn klanten.

Stap voor
Vanaf dag één richtte Mick zich op het creëren van online betrouwbaarheid in het luxe segment horloges. Mick: “Omdat je klant wereldwijd zit, wil je niet beperkt blijven tot een fysieke winkel. Waar de traditionele juwelier vooral gericht is op fysieke verkoop, zijn wij gericht op online. De laatste 5 jaar is de doelgroep waar we ons op richten enorm verbreed. We zijn een gevestigde naam geworden binnen de branche. Er is online veel tractie, er is veel schaarste in de markt, met name in de vintage markt. Omdat we al volledig online ingericht waren, hoefden we tijdens de coronacrisis ons businessplan niet te herzien of op een andere manier van koers te veranderen.” De combinatie van de pandemie, lage rentes bij de bank en particulieren die een uitweg zoeken met hun kapitaal gaf het bedrijf van Mick in de afgelopen 2 jaar een extra boost.

Investeren en kansen pakken
Mick runt een kapitaalintensief bedrijf. Om in te springen op kansen in de markt en de vraag van klanten moet hij investeren in zijn voorraad. Mick: “Alles wat we op voorraad hadden was binnen 4 tot 5 weken verkocht, de omloopsnelheid lag dus hoog. Je wilt je klanten meer bieden, meer variatie in horloges. Tegelijkertijd gaan de inkoopkosten omhoog en heb je meer geld nodig voor je voorraad. Dat is een uitdaging als je wilt groeien.”

Om kansen in de markt te benutten, moet je instappen op het juiste moment. Dat betekende dat Mick voorraadfinanciering nodig had om verder te groeien. Nadat een financieringsaanvraag bij een van de grote banken werd afgewezen, nam ik contact op met de Zakelijke FinancieringsUnie. Zij hielpen me verder met een financiering van New10. In tegenstelling tot de papierwinkel en lange onduidelijkheid bij de grote bank, was de financiering binnen een paar weken binnen en kon ik door met mijn plannen.”

Kijk waar de kansen liggen, je moet instappen op het juiste moment.

Een goeie klik met de financieel adviseur is voor Mick belangrijk. Mick: “Een goeie klik is voor mij wanneer iemand met je meedenkt, direct met ideeën komt en weet van aanpakken. Daarmee kan je mijn vertrouwen winnen. Ik vind het belangrijk om ieder in zijn eigen kracht te laten staan. Ik verdiep me wel in financieringen en ik ben op de hoogte van wat er speelt. Uiteindelijk besteed ik mijn tijd liever aan het runnen van mijn bedrijf. Mijn financieel adviseur heeft me veel tijd bespaard.”

Binnen een paar weken was alles rond en kon ik door met mijn plannen.

De aantrekkelijke rente die New10 bood speelde natuurlijk mee, maar ook de snelheid waarmee alles geregeld was.” Ondertussen groeit Mick gestaag verder met zijn bedrijf. Gaandeweg zette hij een volgende stap met werkkapitaalfinanciering en breidt hij zijn voorraad verder uit om meer variatie in horloges aan te kunnen bieden.

Internationale klanten
Mick verkoopt inmiddels horloges aan klanten over de hele wereld. Mick: “Ik ontmoet veel mensen. Het is leuk om klanten te helpen met specifieke wensen voor een horloge, denk aan een bouwjaar of een specifieke wijzerplaat. Iedere klant heeft een eigen, persoonlijk verhaal. Soms wil iemand een horloge kopen om na te laten in de familie. Of staat de aankoop symbool voor iets anders. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Iedere klant heeft een persoonlijk verhaal. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren”

Vooruitblikkend op de toekomst heeft ondernemer Mick al een heldere visie: Langedyk Watches staat nu als merk, de voorraad is er nu en we ontvangen gigantisch veel positieve feedback en ervaringen van onze klanten. Mick: “Vanaf het begin hebben we er bewust voor gekozen om op afspraak te werken. We nemen ruim de tijd om klanten te helpen, ook als ze enkel komen kijken. Ik denk dat dat uiteindelijk ook een van onze krachten is. We maken geen onderscheid tussen klanten en er is een informele sfeer die klanten als prettig ervaren. De volgende stap is om een fysieke winkel te openen in Alkmaar waar we onze klant de ultieme beleving kunnen bieden. Waar traditionele merken van fysieke verkoop naar online verplaatsen, gaan wij van online verder uitbouwen naar fysiek.”

Samenwerking New10

 • Sector
  Retail
 • Financieringsdoel
  Inventaris
 • Aantal medewerkers
  4