New10

New10

New10 Slimmer ondernemen

3 manieren om een stap voor te blijven

Met de coronacrisis nog vers in ons geheugen kijken we terug op voor veel ondernemers een uitdagende periode. We zagen doorzettingsvermogen, creativiteit en ondernemerschap bij elkaar komen en ondernemersplannen die op de schop gingen. Inmiddels zijn de meeste maatregelen opgeheven en trapt ondernemend Nederland flink op het gaspedaal. Welke lessen kunnen we van de afgelopen periode meenemen en hoe hebben andere ondernemers doorgepakt? Dit zijn 3 manieren om je concurrenten voor te blijven.

1. Denken in kansen

Ontwikkelingen en kansen in de markt volgen elkaar in een hoog tempo op en vaak zie je een directe impact op je omzet. Allereerst is het belangrijk om een helder en duidelijk beeld te hebben van je huidige bedrijfssituatie. Waar zie jij de behoeften in de markt en wat kan jij doen om deze behoeften te vervullen? Wat zijn daarbij de verwachte investeringen en hoe ziet je financieringsbegroting eruit?

Doorpakken in crisistijd

Ondernemer Ankie zette vol in op social media en adverteren. Met de ‘Do It Yourself passessies’ maakte ze het mogelijk voor haar klanten om binnen de restricties nog altijd bruidsjurken te passen. Zelf gaf ze op gepaste afstand advies. Een formule die uitstekend bleek te werken en ervoor zorgde dat ze zij zelf en haar bedrijf goed hebben herpakt.

contact-avatar
De Do It Yourself formule bleek uitstekend te werken, klanten waren blij met wat nog wél mogelijk was.
Ankie Visser
The Bridal Concepts Company B.V.

Ook wanneer je niet in eerste instantie de ambitie hebt om snel te groeien met je bedrijf, kan je door te denken in kansen je concurrentie voor zijn. Voor deze ondernemer is groei van haar bedrijf het gevolg van het doen wat ze leuk vindt om te doen, en niet perse het doel. In haar bedrijf kan ze haar creativiteit kwijt met leuke collega’s om haar heen.

2. Overdenk je businessmodel

Crisistijden kunnen ons doen dwingen om ons verdienmodel eens grondig te overdenken, of er ontstaat juist ruimte om stil te staan bij het feit hoe goed je verdienmodel past bij de visie die je hebt als ondernemer. Ondernemer Ton Eijbergen pakte de kans om zich te heroriënteren tijdens de coronacrisis en verlegde onder andere zijn focus op een andere doelgroep. Samen met partners ging hij op zoek naar mogelijkheden om zijn detacheringsbureau in lijn te brengen met de duurzame visie die hij heeft om mensen verder te helpen. Nu de coronacrisis vers achter ons ligt, is de markt er weer klaar voor én is zijn bedrijf duurzaam en toekomstbestendig. Benieuwd naar zijn ondernemersverhaal? Lees verder

We kunnen ervoor kiezen om stil te staan en te wachten tot de crisis over gaat. Of, we kunnen heel hard werken om ons klaar te maken om uit de lockdown te komen – Ton Eijbergen, Flexvak B.V.

Benieuwd naar jouw eigen bedrijfssituatie na de coronacrisis? Breng je bedrijfssituatie in 5 stappen in kaart met ons gratis Corona Canvas. Jouw eigen bedrijfssituatie na de coronacrisis in kaart brengen? Check ons Corona Canvas hier.

3. Blijf actief je verhaal vertellen

Wanneer de liquiditeit van je bedrijf onder druk komt te staan is het logisch om op zoek te gaan naar efficiëntie. Waar kan je kosten besparen en welke projecten kunnen of moeten even op de pauzestand? Hoewel je niet direct resultaat ziet van je investering in marketingactiviteiten, is het belangrijk om je verhaal te blijven vertellen.

Zet in op een sterke website en een goed doordachte marketingstrategie, de online vindbaarheid van je bedrijf draagt bij aan je naamsbekendheid.

Online vindbaarheid draagt zeker bij aan de naamsbekendheid. Klanten weten ons ook goed te vinden door aanbevelingen, mond-tot-mond reclame - Rick de Witte, Historisch Hout

Niet alleen online, maar ook offline kan je klanten aan je blijven binden. Door bijvoorbeeld het verschil te maken met de kleine dingen en klanten net een beetje extra aandacht te geven. Lees hier hoe ondernemer Rita de Vos groei wist te realiseren met haar bedrijf Dierenhotel Pocahondas.

Financiering nodig om door te pakken?

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox