New10

New10

New10 Financieringen

De kosten van zakelijke financiering die je niet over het hoofd mag zien

Stichting MKB financiering lanceerde recentelijk het platform Passend Financieren waar ondernemers meer informatie vinden over financiering. Bij New10 begrijpen we dat het aanvragen van een financiering niet iets is wat je dagelijks als ondernemer doet. Hoewel we je niet kunnen adviseren welke financiering het beste bij jou past, kunnen we je wel helpen met de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken voor je bedrijf.

Het verschil tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet

Welke kosten je betaalt voor een zakelijke financiering en hoeveel dit is, is verschillend bij een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Je bedrijf uitbreiden, extra voorraad inkopen of je debiteuren financieren: wat voor financiering past bij je doel? Het is belangrijk om je goed te oriënteren en na te gaan welke bedrijfsfinanciering het beste bij je past. Heb je een langlopende investering te financieren, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe machine? Dan heb je vaak te maken met een éénmalige grote uitgave. Met een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in een keer op je rekening.

Wil je juist een kortlopende investering doen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een zakelijk krediet. Een zakelijk krediet biedt meer flexibiliteit dan een zakelijke lening: je kunt opnemen én aflossen tot een vast limiet wanneer het jou uitkomt en wordt ook wel een doorlopend krediet of werkkapitaalfinanciering genoemd.

Zakelijke lening of zakelijk krediet: wat is het verschil?

Maandelijkse kosten van een zakelijke financiering

Kosten Zakelijk Krediet

Geld lenen kost geld. Dat weet je natuurlijk al lang, maar wat zijn die kosten nou precies? De kosten voor een zakelijk krediet bestaan uit servicekosten, aflossing en rente. Hoeveel een zakelijk krediet bij New10 kost, hangt dus voornamelijk af van hoeveel je opneemt.

Servicekosten
Deze betaal je elke maand en bedragen maximaal 0,2% van je maximale kredietbedrag. Hoe hoger je kredietbedrag, hoe lager de servicekosten.

Aflossing
Elke maand los je minimaal 1,5% van het opgenomen bedrag af.

Rente
Elke maand betaal je rente over het opgenomen bedrag en alleen over de dagen dat het bedrag was opgenomen. Het rentetarief ligt bij New10 tussen 4,3% - 9,6% en wordt per financieringsaanvraag bepaald.

Voorbeeldberekening maandelijkse kosten Zakelijk Krediet

Je hebt een Zakelijk Krediet met een limiet van € 54.000 en een jaarlijks rentepercentage van 6,5%. Hier neem je € 10.000 uit op. Voor het gemak gaan we ervan uit dat je dit bedrag 30 dagen hebt opgenomen. De kosten voor deze maand zijn dan:

 • Servicekosten (maximaal 0,2% over je totale krediet): 0,2% van € 54.000 = 0,002 x 54.000 = € 108
 • Aflossing (1,5% over het opgenomen bedrag): 1,5% van € 10.000 = 0,015 x 10.000 = € 150
 • Rente (6,5% over het opgenomen bedrag): 6,5% van € 10.000, gedeeld door 365 (dagen per jaar), vermenigvuldigd met 30 (aantal dagen waarop je hebt opgenomen). De kosten aan rente komen dan uit op: 0,065 x 10.000 / 365 x 30 = € 53,42

Maandelijks betaal je in dit voorbeeld een bedrag van € 311,42 voor een Zakelijk Krediet.

Meer informatie over Zakelijk Krediet

Kosten Zakelijke Lening

De kosten voor een zakelijke lening bestaan uit afsluitkosten, aflossing en rente. Bij een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Vervolgens betaal je het bedrag in maandelijkse, gelijke termijnen terug. Geld dat je hebt afgelost, kan je niet opnieuw opnemen.

Bij New10 is het ook mogelijk om vervroegd af te lossen wanneer je een zakelijke lening hebt. Bekijk goed wat de mogelijkheden van vervroegd aflossen zijn en wat het voor jou betekent om een weloverwogen keuze te maken.

Afsluitkosten
Dit zijn de kosten die je betaalt voor het afsluiten van je lening. De hoogte hiervan is afhankelijk van het leenbedrag en is minimaal € 250.

Aflossing
Elke maand los je minimaal een vooraf afgesproken deel van het totale leenbedrag af.

Rente
Maandelijks betaal je rente over het openstaande leenbedrag. Het rentepercentage ligt tussen 4,8% - 12% en blijft hetzelfde tijdens de looptijd van de lening.

Voorbeeldberekening maandelijkse kosten Zakelijke Lening

Je leent € 54.000 met een looptijd van 3 jaar. Met een rentepercentage van 9,1% betaal je in dit voorbeeld de volgende kosten:

 • Aflossing: € 1.500
 • Rente: € 403,90

Maandelijks betaal je in dit voorbeeld een bedrag van € 1903,90 voor een Zakelijke Lening. Vanaf de eerste maand betaal je aflossing, waardoor het bedrag waar je rente over betaalt steeds lager wordt. Hierdoor worden de maandelijkse kosten ook steeds lager.

Meer informatie over Zakelijke Lening

Rente: 5 onderdelen

Wanneer je een zakelijke financiering afsluit, betaal je rente over de financiering volgens een rentepercentage. Deze bestaat uit 5 onderdelen. Een aantal onderdelen staat vast en een deel wordt berekend op basis van je financiële situatie.

3 tips voor een scherp rentepercentage

 1. Wees kritisch op financiers. Vraag verschillende offertes op en vergelijk de voorwaarden. Let goed op de rentepercentages: gelden die per jaar of per maand?
 2. Krijg je een hoog rentepercentage aangeboden? Kijk of je de financiële gezondheid van je bedrijf kunt verbeteren. Let wel, deze verbetering is pas één jaar later terug te zien in je jaarcijfers.
 3. Kijk hoe je je winstgevendheid, solvabiliteit en liquiditeit van je bedrijf kunt verbeteren.

De volgende stap zetten met zakelijke financiering?

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

 • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
 • Alles over financiering en geldzaken
 • Interviews met inspirerende ondernemers
 • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox