New10

New10

New10 Financieringen

Loopt je krediet bijna af? Kijk eens met een frisse blik naar je financiën

Een nieuwe dag brengt nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. Veranderingen zoals inflatie, fluctuerende energieprijzen en aanpassingen in de wetgeving zorgen ervoor dat je als ondernemer bij de les moet blijven. Waar de wereld om je heen verandert, veranderen je bedrijf én jouw behoeften als ondernemer mee. Daarom is het goed om eens met een frisse blik naar je bedrijf te kijken. Hoe sta je er op dit moment voor? En waar ben je het meest mee geholpen?

Hoe sta je er op dit moment voor?

Ondernemen gaat samen op met onverwachte wendingen. Of het nu gaat om kansen die je niet wilt laten liggen, of het overwinnen van tegenslagen als het anders loopt dan je had verwacht. Gelukkig hoef je geen financieel expert te zijn om te peilen hoe veerkrachtig jouw bedrijf momenteel is. Hier zijn een paar handige vragen om je op weg te helpen:

  • Wat is je omzet?
  • Zijn je kosten in lijn met je omzet?
  • Maakt je bedrijf winst?
  • Heb je voldoende spreiding in je klantportfolio?
  • Heb je een positieve cashflow?

Deze vragen geven je een indicatie van de financiële gezondheid van je bedrijf. Het is een snelle manier om te checken hoe je ervoor staat en om eventuele verbeterpunten aan te pakken.

contact-avatar
“Je weet van tevoren niet altijd wat je tijdens het ondernemen tegenkomt. Daarom is het fijn om extra werkkapitaal achter de hand te hebben.”
Thom van Doorn
VDR Verkeersopleidingen
Waar ben je het meest mee geholpen?

Wat heb je nodig om je bedrijf te runnen met de vrijheid die je voor ogen hebt? Of je nu de komende tijd plannen hebt om je voorraad op te schroeven, een nieuwe machine wilt aanschaffen of gewoon wat extra vrijheid om vol gas te gaan met je bedrijf – als ondernemer ben je uniek en heb je je eigen doelen en behoeften.

Hoe blijven andere ondernemers groeien?

Door verstoringen in zijn aanvoerlijnen en de groei van vraag naar zijn product, had ondernemer Erik Waanders snel meer geld nodig. Het snel en makkelijk kunnen regelen van financiering voor ondernemers is volgens hem nu belangrijker dan ooit. En een financierder die met je meedenkt en -groeit dus ook. Waanders somt de uitdagingen op waar hij en zijn collega-ondernemers mee worstelen: dreigende recessie, personeelstekorten, stijgende prijzen en inflatiedruk en de noodzaak om steeds grotere voorraden aan te houden.

contact-avatar
“Klanten zijn anders gaan bestellen. Je wilt ten allen tijde voorkomen dat je ‘nee’ moet verkopen. Dat betekent investeren in extra voorraden. Maar als je het just-in-time model los laat, dan kost dat wel geld.”
Erik Waanders
Greenpaints
Heb je nog een financieringsbehoefte?

Financiering kan soms het verschil maken tussen stilstaan en flexibel ondernemen. Loopt het contract van je huidige krediet bijna af? Dan is het een goed moment om na te gaan of deze financiering nog in lijn is met wat je nodig hebt. Orienteer op tijd op de mogelijkheden en of een financiering bij je huidige situatie past. Je kunt al vanaf 3 maanden voor het einde van je contract een aanvraag starten. Voor de aanvraag heb je een recente jaarrekening en 15 maanden transactiedata nodig (vanaf de datum start aanvraag). Lees ook: Hoe vernieuw ik mijn Zakelijk Krediet?

Direct checken wat jouw mogelijkheden zijn?

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox