Houd je bedrijf gezond: check de kredietwaardigheid van klanten

New10 -

Als je net begint met je bedrijf ben je blij met elke klant en let je misschien niet altijd scherp op kredietwaardigheid. Toch kun je er niet altijd vanuit gaan dat je facturen binnen de afgesproken termijn betaald worden. Bestaande klanten kunnen in de financiële problemen raken en opdrachtgevers staan misschien al in de rode cijfers als ze je dienst of product afnemen. Veel ondernemers krijgen te maken met wanbetalers, maar liefst 60% blijkt uit onderzoek. Openstaande facturen en wanbetalers hebben gevolgen voor de cashflow en winstgevendheid van je onderneming.

Het goede nieuws is dat je zelf preventieve maatregelen kunt nemen. Eén van de maatregelen is een check op nieuwe én bestaande klanten, om zo het debiteurenrisico voor je onderneming te verkleinen. In dit artikel lees je hoe je de kredietwaardigheid van een klant checkt, signalen van slecht betaalgedrag oppikt en tips om wanbetalers structureel te voorkomen.

1. Gebruik Google of sociale media

Wanneer is een bedrijf kredietwaardig? Als het genoeg liquide middelen heeft om rekeningen te betalen en dit ook doet. Je kunt op meerdere manieren een check op de kredietwaardigheid van potentiële of bestaande klanten uitvoeren. Dit hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, een simpele Google zoektocht kan al inzicht bieden. Typ de bedrijfsnaam van je klant in gecombineerd met zoektermen die wijzen op slecht betaalgedrag zoals faillissement, vordering, klachten of schuld. Sociale media accounts van je klant kunnen je ook informatie opleveren over de reputatie en financiële situatie. Op een Facebook bedrijfspagina kunnen klanten of bezoekers beoordelingen achterlaten. Zie je daar een aantal slechte beoordelingen over betalingen tussen staan, dan kan het erop wijzen dat deze klant niet altijd afspraken nakomt.

Tip: Is het een klein bedrijf waarmee je zaken gaat doen? Dan kun je ook zoeken op de naam van de eigenaar en de zoekresultaten analyseren op signalen die wijzen op een slechte reputatie.

2. Gegevens opvragen bij de Kamer van Koophandel

Een andere bron die je kunt raadplegen om de financiële situatie van klanten te onderzoeken is de Kamer van Koophandel. Je kunt bij het KvK allerlei informatie opvragen zoals jaarrekeningen, BV-structuren, de datum van oprichting en het aantal medewerkers. Aan de hand van een jaarrekening kun je de financiële positie van je klant of opdrachtgever analyseren door bijvoorbeeld te kijken naar het eigen vermogen en de winst- en verliesrekening.

3. Recente jaarcijfers raadplegen

Veel bedrijven, met uitzondering van de eenmanszaak, zijn verplicht om hun jaarcijfers te uploaden bij de KvK. Wanneer een bedrijf dit niet op tijd doet, kan dit een indicatie zijn voor een verslechterde financiële situatie. Bekijk dus of de recente jaarcijfers van jouw klant beschikbaar zijn.

4. Check het insolventieregister

Een directe manier om achter kredietwaardigheid te komen is het Insolventieregister. In het Centraal Insolventieregister staan de faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen die sinds 2005 bij de rechtbanken geregistreerd zijn. Via rechtspraak.nl kun je het register inzien en zoeken op de naam van jouw potentiële klant. Wanneer het bedrijf geregistreerd staat in het register, is er sprake geweest van een faillissement, surséance van betaling of schuldsanering in het verleden.

5. Kadaster informatie op vragen

Als een onderneming ontroerend goed op haar naam heeft staan, kan dit iets zeggen over de waarde en het eigen vermogen. Bij het Kadaster kun je online uittreksels opvragen en zo inzien of het bedrijf vastgoed in bezit heeft. De hypotheek op het vastgoed kan hoger liggen dan de daadwerkelijke waarde, dus daarom zegt het niet altijd iets over de kredietwaardigheid.

6. Analyseer solvabiliteit en liquiditeit

Je hebt een jaarrekening van een klant opgevraagd en dan is de volgende stap een analyse. Waar let je op als je de financiële gezondheid van een onderneming wil beoordelen? Je kijkt daarvoor naar een aantal financiële elementen; solvabiliteit en liquiditeit. De solvabiliteit van een bedrijf geeft aan wat de verhouding is tussen het eigen vermogen en het totale vermogen. Zo zie je wat de schuld is van het bedrijf en hoe dit verhoudt tot het eigen vermogen. Hoe groter het eigen vermogen hoe kredietwaardiger het bedrijf. Liquiditeit beoordeel je door te kijken of er voldoende liquide middelen aanwezig zijn om kortlopende schulden af te lossen; staan er bijvoorbeeld veel crediteuren uit en is er weinig geld in kas? Dan kan het bedrijf in de problemen raken.

7. Schakel een kredietinformatiebureau in

Als je echt een grote order moet voorfinancieren en je twijfelt of de klant betrouwbaar is, kun je ervoor kiezen om een kredietinformatiebureau in te schakelen. Tegen betaling ontvang je een rapport over de klant met een kredietadvies, een betalingswaardering, officiële gegevens en eerdere financiële calamiteiten. Op basis van deze gegevens krijgt de klant een kredietrating: hoe hoger de score, hoe betrouwbaarder de klant.

Voorkomen is beter dan genezen: zo geef je wanbetalers geen kans

Naast het checken op kredietwaardigheid kun je ook structureel je bedrijfsprocessen aanpassen om je debiteurenrisico te verkleinen.

Implementeer criteria voor nieuwe klanten

Heb je al een aantal wanbetalers in je klantenbestand? Vergelijk ze met elkaar en probeer patronen te ontdekken in hun kenmerken of betaalgedrag. Zijn klanten die hun betaalafspraken niet nakomen vaak afkomstig uit dezelfde sector of doen ze hele grote orders? Denk vervolgens goed na over de eisen waaraan een nieuwe klant moet voldoen. Wanneer je deze criteria vervolgens binnen je onderneming implementeert, zorgt dit voor een stabielere cashflow voor je onderneming.

Houd het betaalgedrag van je klant bij

Als het betaalgedrag van een bestaande klant verandert kan het erop wijzen dat er iets aan de hand is. Zorg dat je in je klantsystemen een melding maakt van veranderingen in het klantgedrag. Maak bijvoorbeeld een case aan als je een betalingsherinnering stuurt. Zo heb je meer inzicht in het betaalgedrag van klanten en kun je makkelijk beheer uitvoeren.

Benieuwd hoe je je eigen solvabiliteit, een belangrijke indicator voor kredietwaardigheid, kunt verbeteren? Lees alles over solvabiliteit van je onderneming in deze blog.

Artikel delen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Volg onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over financiering en ondernemerschap.