New10

New10

New10 Geldzaken

5 manieren om meer zuurverdiende centen in je zak te houden

Je cashflow op peil krijgen en houden is een van de grootste uitdagingen om je onderneming gezond te houden. Natuurlijk is meer geld verdienen een oplossing, maar minder geld uitgeven ook. En met een paar eenvoudige ingrepen kun je gemakkelijk geld besparen. Onze financiële experts hebben 5 tips op een rij gezet waar je meteen mee aan de slag kunt. Al deze kleine beetjes kunnen uiteindelijk optellen tot een mooie besparing.

1. Verrekenen teruggaaf btw met te betalen loonbelasting:

Je hebt vaak recht op teruggave van btw als je onlangs veel in je bedrijf hebt geïnvesteerd of veel exporteert. Maar vaak moet je maanden wachten tot je het geld weer terug hebt. Er is een oplossing: je mag de loonbelasting die je moet afdragen voor je personeel verrekenen met de btw die je terugkrijgt. Je hoeft hiervoor alleen maar een verzoek in te dienen met dit formulier van de Belastingdienst.

2. Bevrijd jezelf van ongebruikte licenties

Ieder jaar weer betaal je voor licenties en abonnementen op hardware en software. Kijk eens kritisch naar welke je daarvan regelmatig gebruikt en echt nodig hebt. En de rest? Die beëindig je. Je hoofd weer wat leger, je portemonnee weer wat voller.

3. Verstuur facturen 1 dag later

Door je factuurdatum 1 dag te verlaten, kun je ervoor zorgen dat je het afdragen van de btw met een maand uitstelt. Of zelfs 3 maanden, als het gaat om een kwartaalaangifte. Bijvoorbeeld: een factuur met datum 31 maart moet je meenemen in de aangifte van maart. Die aangifte moet je voor 30 april voldoen. Door de factuurdatum 1 dag later, op 1 april, te zetten, is die factuur onderdeel van de aangifte voor april. En die hoef je pas op 31 mei te voldoen.

4. Maak gebruik van goed ingeregeld debiteurenbeheer

Geld incasseren bij debiteuren kan een flinke opgave zijn. Zonder duidelijk beleid en een strakke administratie loop je het risico enkele maanden te moeten wachten op je geld. Laat een slim systeem je dat werk uit handen nemen. Het geautomatiseerde debiteurenbeheer van Payt verstuurt automatisch betalingsherinneringen. En: bij New10 bieden we in combinatie met dit systeem financiering van openstaande facturen aan. Zo ontstaan er geen gaten in je begroting door je debiteuren. Dat bespaart tijd, moeite en geld.

Lees meer over debiteurenbeheer

5. Maak betalen een stuk gemakkelijker met Tikkie Zakelijk

Tikkie ken je vast van het betalen van gezamenlijke rekeningen van een etentje of borrel. Maar ook zakelijk kun je het gebruiken om rekeningen te incasseren. Je stuurt via Whatsapp of sms een betaallink naar je debiteur, en die rekent via iDeal af. Tikkie is een vriendelijk verzoek dat toch wat dwingend aanvoelt: je ontvangt het immers op je telefoon. Het gevolg is dat mensen sneller betalen: van een paar dagen naar gemiddeld 5 kwartier. We zien zelfs dat er bedrijven zijn die korting geven aan klanten die snel betalen. En Tikkie is vriendelijk: in plaats van een kille brief, stuur je debiteuren een vriendelijk bericht met een leuk bedankgifje op het eind.

Meer over Tikkie Zakelijk

Geld lenen voor je bedrijf? Ontdek wat je mogelijkheden zijn

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox