New10

New10

New10 Partners

Heb je al goede voornemens voor 2019? We helpen je op weg!

Meer doen met LinkedIn, een blog of podcast starten en op een slimme manier de beste sollicitanten aan je binden. We sturen je graag goed ingelicht het nieuwe jaar in en geven je 4 trends die ertoe gaan doen in 2019. Doe er je voordeel mee en ga het nieuwe jaar goed voorbereid in!

1. LinkedIn wordt weer groter

In het afgelopen jaar steeg het aantal dagelijkse gebruikers van LinkedIn met 25%, en inmiddels heeft 80% van de Nederlandse beroepsbevolking een profiel (bron: Social media onderzoek 2018, Newcom). Meteen vol inzetten op LinkedIn, dus? Kan, maar houd er rekening mee dat het organische (niet-betaalde) bereik van bedrijfspagina’s steeds kleiner wordt. Daar staat tegenover dat ‘echte’ gebruikers meer prominentie krijgen. Zorg dus dat je actief updates deelt via je eigen kanaal en vraag je collega’s dit ook te doen. En een leuke update voor 2019: LinkedIn Events komt terug. Daar maak je gemakkelijk een evenement aan dat je vervolgens deelt met je netwerk. Net als op Facebook, inderdaad.

2. Digitalisering zet door in finance

Eerder bekeken we al of digitalisering de rol van de financieel adviseur verandert. Ondernemers krijgen steeds meer zelfstandigheid in het regelen van financiering. Als adviseur kun je een rol als gids claimen en je klanten wegwijs maken in de wereld van online financieringen. Voor accountants betekent digitalisering aan de slag gaan met big data. Door slim gebruik te maken van big data heb je 24/7 inzicht in de financiële situatie van je klant en kun je voorspellend advies geven.  

3. Recruitment wordt recruitment marketing

De werknemer is nu de baas op de arbeidsmarkt, en wij verwachten dat dit in 2019 niet zal veranderen. Ook in de wereld van accountancy is talent schaars. Daarom wordt in 2019 recruitment marketing belangrijk. De kern: behandel sollicitanten als klanten en pas marketingtactieken toe om talent als eerste naar jou te trekken. Recruitment marketing zit eigenlijk voor het recruitmentproces en bestaat uit 3 fases van de klassieke marketingfunnel:

  • Awareness: laat zien wie jij bent en welke vacatures er zijn
  • Interest: wek de interesse van talent in jou als werkgever
  • Consideration: zorg dat ze jou meenemen in hun keuze voor hun volgende werkgever

Ook hier kun je data slim inzetten. Met Vonq bepaal je op basis van data waar en wanneer je het beste vacatures open kunt zetten voor het beste resultaat.

4. Gebruik je kennis als marketingwapen

Alle kennis die je hebt opgedaan bij opleidingen, cursussen, trainingen en door simpelweg jarenlang hard te werken is goud waard. Deel die kennis met je vakgenoten, met (potentiële) klanten met een slimme contentmarketingstrategie. Start een blog, schrijf artikelen over relevante onderwerpen of begin een podcast en laat zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Sprout heeft een stappenplan dat je helpt met het opstarten van jouw contentmarketingcampagne.

Meer weten over de mogelijkheden?

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox