Partners

Kas leeg door snelle groei: Niels van Doorn regelde twee financieringen in 1 jaar

New10

New10

New10

Wat onmogelijk lijkt tóch voor elkaar krijgen voor ondernemers, daar krijgt financieel adviseur Niels van Doorn een enorme kick van. Na 10 dienstjaren bij Rabobank, besloot hij vorig jaar voor zichzelf te beginnen. Hij kwam in contact met Financieringsgilde, een ambitieuze franchiseclub voor adviseurs, en startte in de regio Vianen. Als zelfstandig adviseur kan Niels wel dat stapje extra zetten voor zijn klanten, zoals ondernemer Zeb den Uyl. Zeb kocht begin 2019 een eigen nieuwbouwpand met een zakelijke hypotheek dankzij Niels en er lag een spaarplan voor de inrichting. Later bleek alle cashflow nodig voor de groei van zijn onderneming. Lees hoe Niels een financiering regelde bij New10 en Zeb toch zijn pand kon inrichten.

De switch: een persoonlijke touch

Met een vriendin die zelfstandig hypotheek adviseur is, ging het bij Niels aan de keukentafel vaak over werk. De vrijheid van het zelfstandige bestaan begon steeds meer lonken. Al helemaal toen Niels zijn vak zag veranderen door de jaren heen: van persoonlijk naar alles online. Het gebrek aan persoonlijke aandacht begon te wringen. Niels: “Ik kon klanten niet meer helpen zoals ik zou willen.” Als zelfstandige brengt hij daar verandering in en zorgt voor een persoonlijke touch: bij een geslaagde financiering een flesje wijn langsbrengen of het nieuwe pand van een ondernemer bekijken. Niels: “Financiering is voor een ondernemer toch vrij saai, daarom probeer ik altijd klanten te verrassen en successen te vieren. Ook maak ik altijd transparant waar mijn tijd inzit en laat ik zien waar ik mee bezig ben.”

Passende financieringsmatch

De juiste financieringsoplossing vinden begint voor Niels met het leren kennen van de ondernemer: het type bedrijf, leendoel, voorkeuren. Maar vooral ook doorvragen welke voorwaarden doorslaggevend zijn. Niels: “Soms denk ik vooraf dat crowdfunding echt bij het type bedrijf past, maar dan vindt de ondernemer het bijvoorbeeld spannend dat alle gegevens online komen. Daarom neem ik de tijd om de klant te leren kennen.”

Img

Ondernemersdromen uit laten komen

Eén van de eerste klanten van Niels was de ambitieuze ondernemer Zeb den Uyl. Zeb is specialist in vloerrenovaties, nieuwe vloeren en gietvloeren en had een nieuwbouwpand op het oog. Hij vroeg Niels om de mogelijkheden voor een zakelijke hypotheek te bekijken, maar had weinig vertrouwen in een positieve uitkomst door eerdere ervaringen met banken. Uiteindelijk heeft Niels tegen alle verwachtingen in financiering geregeld en konden ze het pand aanschaffen zonder eigen middelen. Een droom die uitkwam voor Zeb en een enorme boost voor het bedrijf. De opleverdatum van het pand was eind 2019 dus genoeg tijd om te sparen voor inventaris. Dat plan verliep anders: door de snelle groei ging alle cashflow op aan debiteuren, inkoop en extra personeel inzetten.

Als Zeb alles uit eigen zak had moet betalen, dan was dat een rem op zijn groei geweest. Financiering van New10 bood uitkomst.”

Zakelijke lening snel geregeld bij New10

Niels ging voor een tweede financiering aan de slag en begon met oriënteren bij een aantal aanbieders. Bij de huisbank van de ondernemer viel de rente hoog uit. New10 kwam voor een zakelijke lening als beste uit de bus, met de scherpste rente en gunstige voorwaarden. Uitgangspunt voor Niels is dat de voorwaarden het gunstigst moet zijn voor de ondernemer, maar hij kijkt ook naar de lange termijnplannen en past daar de financiering op aan.
Niels: “Ik zie het als onze taak als adviseurs om ondernemers te beschermen tegen ongezonde financiële situaties, dat is waar je waarde toegevoegd." Niet alleen rente, maar ook snelheid kan een grote rol spelen bij de keuze voor financiering. Ondernemers willen graag snel duidelijkheid over de haalbaarheid van de financieringsaanvraag en niet weken wachten op een antwoord. “Bij New10 weet ik dat ik binnen 15 minuten een aanbod kan krijgen op basis van transactiegegevens en het uiteindelijk binnen twee dagen geregeld kan zijn.”

Ik vind het belangrijk om een duurzame relatie met klanten aan te gaan: zorgen voor de juiste financiering passend bij de wensen en doelen. New10 wint het op snelheid én scherpe rente.”

Uitbreiden in de regio

Geboren en getogen in Utrecht, heeft Niels daar zijn grootste netwerk. Toen hij de regio Vianen kon uitbreiden met zijn geboortestad heeft hij geen moment getwijfeld. Niels: “In je eigen regio spreek je dezelfde taal als ondernemers en ken je de weg.” Ook vanuit Financieringsgilde zien ze de voordelen als je werkt in je eigen regio. Het komend jaar gaat Niels meer inzetten op samenwerking met bijvoorbeeld boekhouders die ondernemers vaak niet kunnen adviseren op het gebied van financiering. Op naar nog meer ondernemersdromen realiseren.

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox