hellohello

Hoe ondernemer Marcello Torrisi na stormachtige jaren een mooie, nieuwe start maakte

Marcello Torrisi - De Zorg BV, Uitgeest

Door een financieel adviseur in de arm te nemen, ben ik tot een veel betere financiële deal gekomen dan ikzelf had gevonden.

hellohello

De Zorg BV is een uitzend- en detacheringsbureau in de zorg. Ze helpen personeel aan werk en zorginstellingen aan personeel. Bij De Zorg BV staan medewerkers op nummer 1 en zijn de lijnen kort.

Samenwerking New10

 • Sector
  Zorg
 • Financieringsdoel
  Groei en uitbreiding
 • Aantal medewerkers
  5

Van verpleegkundige tot eigenaar van een eigen detacheringsbureau in de zorg. Dit is het verhaal van Marcello Torrisi. Samen met compagnon Chris Mes richtte hij 6,5 jaar geleden De Zorg BV op. Na een paar stormachtige jaren besloot Marcello het bedrijf uit te breiden met een nieuw kantoor en personeel. New10 hielp hem daarbij.

Een hecht familiebedrijf, zo noemt Marcello De Zorg BV. Met vijf collega’s runt hij het uitzend- en detacheringsbureau vanuit een mooi kantoor in Uitgeest. “We kennen onze uitzendkrachten goed en hebben een heel persoonlijke band met ze. Het helpt ook dat we dezelfde taal spreken. Ik weet wat ze nodig hebben.”

De taal van de zorg

Met 20 jaar ervaring als verpleegkundige, waarvan op de spoedeisende hulp en ambulance, leerde Marcello de taal van de zorg spreken. Als accountmanager en later als zzp’er keek hij ook af en toe mee achter de schermen van het laatste uitzendbureau waar hij voor werkte. “Ik kreeg steeds meer ideeën over hoe ik het zou aanpakken. Niet eindeloos mensen overvragen om nog een extra dienst te doen, maar juist meer oog voor de werk-privébalans.”

Stormachtige jaren

Marcello: “In het begin detacheerden Chris en ik onszelf. Langzamerhand kwamen er meer medewerkers bij. We hadden er plezier in en waren apetrots op onze De Zorg BV-familie. Ook praatten we veel over uitbreiding en nieuwe plannen.” Maar alles veranderde toen Chris op 7 april 2021 plotseling overleed. Een gitzwarte dag voor zijn gezin, familie, vrienden en De Zorg BV-familie.

In de weken erna kwam er veel op Marcello’s schouders te liggen: financiën, HR-zaken, veel administratie en zijn eigen diensten. Een zware, emotionele tijd. Daarom besloot Marcello samen te werken met een groter zorgbedrijf in Noord-Holland. “De taken waar ik bijna geen tijd voor had, werden door de afdelingen daar overgenomen.” Maar helaas lagen de visies zo ver uit elkaar dat beiden twijfelden over de samenwerking. “De geest van De Zorg BV wilde ik niet verliezen.” Daarom werd in goed overleg besloten de samenwerking te stoppen. “Daar zat ik weer, terug op die zolderkamer.”

Dit keer wilde ik het anders aanpakken met een mooi kantoor en meer personeel.

Een nieuw plan met extra financiering

Marcello: “Dit keer wilde ik het anders aanpakken. Ik had hulp nodig wat betreft het commerciële en financiële deel. Dus wilde ik meer personeel aannemen. Ook zocht ik naar een mooi kantoor om De Zorg BV echt te vestigen.” Maar daar was extra geld voor nodig. Bij zijn huisbank had Marcello al een zakelijk krediet. Ik probeerde daar mijn financiering te verhogen maar het proces was zo stroperig. Het duurde veel te lang en ik moest steeds weer nieuwe documenten aanleveren.

Bij New10 loopt het proces snel, duidelijk en overzichtelijk. Dat miste ik bij mijn huisbank.

Binnen een week geregeld

Een van die aanbieders was New10. Met een rentepercentage ver onder die van zijn huisbank en een frisse en duidelijke website was Marcello al snel overtuigd. "René had goede ervaringen met New10, dat gaf me het laatste zetje." De lening bij de huisbank liet Marcello via New10 herfinancieren. Binnen een week was alles geregeld. "Terugkijkend op het proces, had ik eerder een adviseur moeten inschakelen. Als ondernemer heb je gewoon geen tijd om je volledig te verdiepen in de markt.”

Nieuw kantoor en personeel

Door de herfinanciering kreeg Marcello weer wat lucht. “Ik kon mijn nieuwe personeel op tijd uitbetalen en we verhuisden naar een prachtig, nieuw kantoor in Uitgeest.” Leuk feitje; voorheen was dit een discotheek waar Marcello vroeger ook weleens een biertje dronk. Ook al had de oude zolderkamer zijn charme, toch is Marcello blij met deze nieuwe stap. “Het nieuwe kantoor geeft ons een professionele uitstraling. Je spreekt je collega’s meer en samenwerken gaat beter. Het is een heel mooie stap die zonder New10 niet mogelijk was.”

Samenwerking New10

 • Sector
  Zorg
 • Financieringsdoel
  Groei en uitbreiding
 • Aantal medewerkers
  5

Handige links

Dichter bij je doelen met New10