New10

New10

New10 Financieringen

Geen omkijken naar je facturen én doorgroeien: 5 voordelen van debiteurenfinanciering

Lang wachten op klanten voordat ze je betalen betekent dat je betalingstermijnen moet overbruggen. Heb je veel openstaande facturen op je balans staan? Dan is de kans groter dat je minder werkkapitaal overhoudt om je bedrijf draaiende te houden en te groeien. Het opvolgen van facturen kost tijd, maar met een strak debiteurenbeheer blijft je cashflow wel op orde en creëer je ruimte voor groei. Ondanks alle openstaande facturen tóch investeren in groei? Het kan. Met Debiteuren Krediet helpen we je samen met Payt dichter bij je doelen.

Debiteurenfinanciering, hoe werkt het?

Ben je als ondernemer sterk aan het groeien en zit veel werkkapitaal in je debiteuren? Debiteuren Krediet is een krediet waarbij we flexibele debiteurenfinanciering combineren met de software van Payt om openstaande facturen sneller en eenvoudiger te innen. Met Debiteuren Krediet financier je tot 70% van openstaande facturen met een maandelijks krediet. Net als bij een zakelijk krediet, heb je een maandelijkse limiet. Bij een Debiteuren Krediet is de hoogte van dit limiet aangepast aan je debiteurenpositie, oftewel de hoogte van het bedrag aan debiteuren.

Dynamisch limiet

Je maandelijkse limiet beweegt dus mee met je behoefte aan financiering. Verandert de hoogte van je debiteuren, dan wordt de limiet aangepast. We noemen dat een dynamisch limiet. Je leent alleen wat je nodig hebt en hebt voldoende werkkapitaal om groei te financieren. Om de juiste limiet te kunnen bepalen werken we samen met debiteurenbeheer platform Payt.

Over Payt

Debiteuren Krediet is alleen te gebruiken in combinatie met een abonnement van Payt, dat je afsluit vanaf € 29,95 per maand. Het automatiseren van je debiteurenbeheer via Payt levert gemiddeld 50% tijdsbesparing op. Bovendien leidt het tot 30% snellere betaling van facturen.

Wanneer is geautomatiseerd debiteurenbeheer of debiteurenfinanciering iets voor jou?

Met Debiteuren Krediet heb je ruimte om te groeien en flexibel te ondernemen. Openstaande facturen beheer je met het debiteurenbeheer via Payt en je gebruikt je werkkapitaal niet voor je debiteuren maar om flexibel te ondernemen.

  • Je klantenbestand groeit flink
  • Je bent veel tijd kwijt aan het opvolgen van facturen
  • De communicatie over facturen richting je klanten is niet consistent en zorgt voor ruis
  • De gemiddelde betaaltermijn van je klanten loopt op
  • Je hebt regelmatig onvoldoende werkkapitaal om je bedrijf draaiende te houden
  • Je zoekt een flexibele financiering om ruimte te creëren om te groeien
1. Bespaar tijd en breng focus aan

Doen waar je goed in bent: een uitdaging met alles wat erbij komt kijken als je een bedrijf runt. Geen tijd meer spenderen aan het nabellen van klanten, verzenden van herinneringen of aanmaningen betekent meer focus. Extra tijd die jij beter kan gebruiken om je te richten op ondernemen. Meer focus zorgt ook voor meer kwaliteit en aandacht voor zaken die het verschil maken.

2. Pak je debiteurenbeheer professioneel aan

Op een juiste manier klanten aan hun betalingsverplichting herinneren: het is een vak apart. Het is al helemaal lastig als je klanten persoonlijk kent en de relatie niet wil verstoren. Organisaties die zich volledig focussen op relatiebeheer hebben de juiste tools, kennis en ervaring om jouw klanten op een goede manier te begeleiden. Het voordeel is dat je bedrijf dus professioneel overkomt, ook in de mindere leuke contactmomenten met je klanten. In tegenstelling tot factoring, vermeldt Payt overigens hun naam niet op de factuur.

3. Flexibel werkkapitaal beschikbaar

Je voorraden aanvullen, leveranciers betalen en salarissen uitkeren, om aan deze financiële verplichtingen te voldoen heb je werkkapitaal nodig. Als je hard groeit en je steeds meer klanten aanneemt kan het soms lastig zijn om genoeg geld in kas te hebben. Met Debiteuren Krediet financier je tot maximaal 70% van openstaande facturen. De maandelijkse limiet groeit met je mee, zo leen je niet meer dan nodig is en kan jij door met je plannen.

4. Werkkapitaal vrijspelen

Een van de meest voorkomende redenen om financiering aan te trekken is de behoefte aan werkkapitaal. Met Debiteuren Krediet optimaliseer je werkkapitaal met een actief debiteurenbeheer door Payt. Het gemiddelde aantal dagen waarop je wacht op geld daalt en werkkapitaal komt vrij.

5. Gemak

Geen omkijken naar je debiteurenbeheer gaat ook over gemak. Je kunt het aantal processen binnen je bedrijf minimaliseren en je hoeft je geen zorgen te maken over betalingen. Met geautomatiseerd debiteurenbeheer wordt al het klantcontact netjes vastgelegd in de systemen en de communicatie rondom facturen is altijd consistent.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Debiteuren Krediet?

De voordelen van debiteurenfinanciering

Is het bovenstaande niet op jouw bedrijf van toepassing? Dan kan debiteurenfinanciering interessant voor je zijn: we zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Kunnen we je dichter bij je doelen helpen?

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox