New10

New10

New10 Slimmer ondernemen

Een kijkje onder de motorkap: hoe technologie ondernemers helpt te groeien

Je wilt je bedrijf naar de volgende stap brengen. Je voorraad inkopen of misschien wel je bedrijf uitbreiden. Daarvoor heb je geld nodig en snel duidelijkheid over je mogelijkheden is natuurlijk fijn. Tegelijkertijd wil je ook op verantwoorde manier je financiering regelen. In de recente aflevering van “Baanbrekende Businessmodellen” vertelt Arnoud van Zelderen, CEO van New10, over hoe we ondernemers hiermee helpen door slim gebruik te maken van technologie. Wat begon als een start up binnen de muren van een bank, is nu uitgegroeid tot een innovatief platform waar slim gebruik wordt gemaakt van technologie waar op dit moment 5.000 ondernemers actief gebruik van maken. Lees 3 highlights van dit inspirerende gesprek of luister direct de podcast terug op BNR.

1. Innovatie binnen tradities

Aanvraagprocessen voor een financiering die veel tijd en energie kosten. Ondernemers die lang wachtten op duidelijkheid. “Wat nou als we het helemaal anders gaan doen?”, vertelt Arnoud. “Nu weet je in een kwartier of je in aanmerking komt, wat je kunt lenen en tegen welk rentepercentage.” Traditionele processen om een inschatting te maken in hoeverre financiering bij een ondernemer past zijn door middel van technologie versneld.

Het is belangrijk om nauwkeurig te beoordelen of en hoe je als ondernemer geholpen bent met een financiering. Arnoud: “ABN AMRO bedacht, we worden ook beperkt door onze eigen systemen en manieren van doen. In plaats van te denken vanuit eigen inzichten, zijn we naar de klant gegaan.” Daar werd de uitdaging en behoefte van ondernemers helder. Aanleiding om de verkenning of je in aanmerking komt voor een financiering, naar voren te schuiven. “Daarna gaan we kijken of het formeel te regelen is.”

Benieuwd naar de hele podcast?

2. Technologie voor verbetering

Op basis van een aantal datapunten zoals je omzet en je transactiegegevens wordt snel berekend hoeveel je kunt lenen en tegen welke rente. Arnoud: “Dat is voor tachtig, negentig procent van de gevallen ook datgene wat je daadwerkelijk kunt lenen. De checks die vervolgens worden gedaan is om de aangeleverde data te kunnen verifiëren. We willen gewoon heel snel duidelijkheid geven aan ondernemers, dan helpt het om in een vroeg stadium red flags te kunnen signaleren.”

3. Toegenomen regelgeving makkelijker maken voor ondernemers

De regelgeving voor financieren is de laatste jaren toegenomen. Een algemeen beeld dat je vaak ziet en hoort is dat banken niet langer enthousiast zijn voor kleinere leenbedragen. “Er is een ongelooflijke toename van regelgeving. Dus je móet allerlei checks doen. Soms voelt het alsof het niet meer in verhouding staat.” Voldoen aan de regelgeving kost tijd en geld, waardoor het logischerwijs minder rendabel werd om kleinere leenbedragen te verstrekken. “Ik wil een win-win creëren. Alleen als de ondernemer het gevoel heeft dat het product bij zijn behoefte past, kunnen wij groeien. Dat kun je niet alleen door mensen doen, maar door te vernieuwen met andere zaken.”

Lees ook: Met innovatie blijft ondernemer Thom in beweging

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox