New10

New10

New10 Partners

Dicht bij het financiële ondernemershart met Debiteuren Krediet

Real time meebewegen met de financiële behoefte van de klant en alleen financiering bieden voor datgene dat nodig is: met Debiteuren Krediet van New10 kan het. De dochteronderneming van ABN AMRO staat samen met partner Payt als financieringspartners écht dicht bij de klant. Dat gaat verder dan het aanbieden van een zakelijk krediet. Ondernemers blijven in controle met een geautomatiseerd debiteurenproces, optimaliseren hun werkkapitaal voor groei en houden de liquiditeit van hun bedrijf tegelijkertijd op peil.

Wachten op je geld

Dicht bij het financiële ondernemershart staan, door financiering te bieden die daadwerkelijk nodig is: met Debiteuren Krediet vervullen ondernemers de behoefte aan werkkapitaalfinanciering. Stijn Dillisse, Lead Partnerships Sales New10: “Klanten hebben 30, 60 of zelfs 90 dagen de tijd om facturen te betalen, die je hen als ondernemer stuurt voor de afgenomen dienst of product. Het geld waar je al die tijd op wacht, kan je niet in je onderneming stoppen om bijvoorbeeld je leveranciers of personeel te betalen. Terwijl je als ondernemer juist werkkapitaal nodig hebt om je onderneming te laten groeien. Tot voorheen was hiervoor nog geen financieringsoplossing in de markt vanaf 100.000 tot 1 miljoen euro. ” “We zien een toenemende behoefte aan financiering van werkkapitaal en debiteuren in het bijzonder”, vult Astrid Joosten, Head of Products New10 aan. “Vooral de combinatie van het product is zo mooi. Wij stellen de ondernemer geld ter beschikking in lijn met de debiteurenpositie en door Payt worden facturen sneller betaald. We helpen ondernemers om tijd te besparen op debiteurenbeheer. ”

Met Debiteuren Krediet vervullen ondernemers de behoefte aan werkkapitaalfinanciering

Werkkapitaal vrijspelen

Waar je een zakelijk krediet kunt gebruiken om werkkapitaal te financieren, heb je met een Debiteuren Krediet een maandelijks limiet dat meebeweegt met de hoogte van je debiteuren. Je bent flexibel in het gebruik van het krediet en kunt bovendien boetevrij opnemen en aflossen. Ben je als ondernemer sterk aan het groeien of zijn je assets op de balans nagenoeg alleen debiteuren? Dan ben je mogelijk beter geholpen met een Debiteuren Krediet. “We zien uit onderzoek dat 1 op de 3 mkb-ondernemers financiering aantrekt ten behoeve van werkkapitaal”, aldus Joosten. “Met Debiteuren Krediet kan je op twee manieren je werkkapitaal financieren. Ten eerste optimaliseer je je werkkapitaal met het actieve debiteurenbeheer door Payt. Het gemiddelde aantal dagen waarop je wacht op geld daalt en werkkapitaal komt vrij. Ten tweede kan je tot 70% van uitstaande facturen voorfinancieren en je betalingstermijn overbruggen.”

Zelf in controle

Sander Kamstra, Directeur Payt: “Het flexibele krediet van New10 past perfect in de cashflow formule van Payt. We helpen liquiditeitsproblemen te voorkomen en klanten blijven daarbij zelf in controle, zowel over de factuur als de financiering.”

Wij vermelden onze naam niet op de factuur, dat ervaren klanten als prettig

“Ondernemers willen snel schakelen en de eigen regie behouden. Er is een enorme vraag naar een eenvoudige, heldere en snelle financieringsaanvraag”, vervolgt Dillisse. “Geen papierwinkel, maar juist makkelijke toegang tot financiering en snel weten waar je aan toe bent. Bovendien kan je gewoon bij je eigen bank blijven. Als fintech en dochteronderneming van ABN AMRO combineren we het beste van twee werelden: de snelheid van een fintech en de expertise en zekerheid van een grote bank. Overigens is het grote verschil met factoring dat we met Debiteuren Krediet de ondernemer op de achtergrond helpen groeien. Bij factoring wordt het factoring bedrijf vermeld op de factuur. Daar hebben klanten vaak moeite mee. Wij vermelden onze naam niet op de factuur, dat ervaren klanten als prettig.”

Cashflow snel en flexibel beheren?

Debiteuren Krediet aanvragen

Wil je Debiteuren Krediet aanvragen, dan raadt New10 aan eerst contact op te nemen met de financieel adviseur. Dillisse: “We werken met meer dan 2.200 financiële adviseurs samen en onze ABN AMRO collega’s staan voor ondernemers klaar via Beeldbankieren. Aan de hand van een jaarverslag, transactiedata en debiteureninformatie weet je binnen 15 minuten wat je mogelijkheden zijn en binnen 24 uur wordt de aanvraag beoordeeld. Vervolgens wordt het boekhoudpakket gekoppeld met Payt. Zodra de koppeling in orde is stellen wij het krediet beschikbaar en kan je het binnen drie tot vijf dagen gebruiken.”

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

  • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
  • Alles over financiering en geldzaken
  • Interviews met inspirerende ondernemers
  • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox