samsam kinderopvang

Ruud Lubbers & Tom Marsman

Credion, Almelo

Bereid je goed voor op een financieringsaanvraag en kom in een vroeg stadium in contact met specialistische adviseurs. Zorg dat je een specialist naast je hebt staan waar je op terug kunt vallen aangezien je niet overal verstand van kunt hebben. Jij bent als ondernemer goed in ondernemen en in je business, dus leg daar dan ook je focus op.

Credion Almelo adviseert, begeleidt en ontzorgt ondernemers in het MKB in hun zoektocht naar de optimale financieringsoplossing. Middels een volledig onafhankelijke en proactieve aanpak zetten zij jarenlange bancaire ervaring, branchekennis en een uitgebreid netwerk in om jou als ondernemer te voorzien van maatwerk voor jouw financieringsvraagstuk.

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Werkkapitaal
 • Aantal medewerkers
  2

De ambitieuze ondernemers Ruud Lubbers en Tom Marsman zijn bekende gezichten in de regio Twente. Met Credion Almelo helpen ze ondernemers met hun financieringsvraagstuk en geven ze onafhankelijk financieringsadvies. Het duo kent elkaar door en door en vormt een sterk team. Ruud: “Wij geloven in de kracht van samenwerking. Bijna alle aanvragen pakken we samen op.” Ondernemers zijn altijd welkom om vrijblijvend en laagdrempelig te sparren over een vraagstuk. En met succes, Credion Almelo kent een vliegende start sinds de oprichting in september 2021.

Zowel Tom als Ruud zijn hun carrière gestart in het bankwezen en hebben verschillende kanten van het zakelijke segment gezien. De ontwikkelingen binnen de branche alsmede de verdere digitalisering wakkerden de ambitie aan om zelf te gaan ondernemen. Ook zagen ze dat ondernemers in Twente behoefte hebben aan persoonlijk contact en dit is ook waar beiden juist veel energie van krijgen. Denk aan bijvoorbeeld het face-to-face meedenken tijdens bedrijfsbezoeken. Na 10 jaar in het bankwezen hebben ze de stap gemaakt naar het ondernemerschap. Het onbegrip van ondernemers wanneer zij niet verder geholpen kunnen worden met een financiering, wakkerde de ambitie om te ondernemen alleen maar verder aan. Tom: “Soms moest ik aanvragen afwijzen terwijl ik zeker wist dat het te financieren was binnen de risico’s. Zonde!”

Vertrouwen van ondernemend Twente

Wonend en werkend in regio Twente zijn Tom en Ruud vertrouwde gezichten voor ondernemend Twente. En dat vertrouwen is een fijne basis om ondernemers te helpen. De deur staat bij Credion Almelo (letterlijk) altijd open. Ruud: “Wij staan voor openheid, transparantie en eerlijkheid. Het is belangrijk dat een financiering ook op lange termijn past bij jou als ondernemer, je doelen en financiële situatie. Wij zijn eerlijk over wat wel en niet kan. En om zo goed mogelijk te kunnen adviseren gaan we in gesprek met ondernemers. Wat zijn je plannen en ideeën? Niet alleen voor nu, maar zeker ook op de lange termijn.”

Het is belangrijk dat een financiering ook op lange termijn past bij jou als ondernemer, je doelen en financiële situatie.

Met Credion Almelo buigen Tom en Ruud zich over diverse financieringsvraagstukken. Primair richten zij zich op het MKB en MKB+. Tom: “Bij grotere financieringsvraagstukken duiken we dieper in het bedrijf. Daar hoort ook een prognose bij over de toekomst en het meedenken over het waarom van een investering. Soms past een investering niet bij de financiële situatie. Dan sparren we samen met onze klanten, op zoek naar andere routes. Je ziet ook dat dit soort trajecten doorgaans langer duren.”

Uit ervaring weten beiden heel goed welke financier wat te bieden heeft en daarmee ook wat de mogelijkheden zijn wanneer ze een vraagstuk oplossen. Ruud: “Bij grotere financieringsaanvragen nodigen wij meerdere financieringspartners uit. Uiteindelijk zijn wij tevreden als wij het allerbeste voor de klant uit de markt hebben gehaald. Of dat nu de hoogste financiering is, een soepel financieringstraject of de beste voorwaarden.”

Eenvoudig, helder en snel

Het belang van klanten staat bij Credion Almelo altijd op nummer één. Zowel voor de klant als adviseur is het dan fijn als je weet waar je aan toe bent. Tom: “Bij New10 zijn de financieringsvoorwaarden duidelijk geformuleerd, hetgeen dit bij andere partijen nog wel eens een black box kan zijn. Bovendien zijn de lijnen kort, van partnership manager tot de backoffice. Dat is een ontzettend prettige manier van communiceren, ook voor onze klanten.”

New10 is een mooi voorbeeld van een perfecte combinatie tussen een digitale funnel en persoonlijk contact. Dat heb ik nog niet zó meegemaakt.

Sinds het begin van Credion Almelo hebben Tom en Ruud vele ondernemers verder geholpen met New10. Tom: ”Bij New10 is het mogelijk om bijvoorbeeld je werkkapitaal te financieren, terwijl je tegelijkertijd een hypotheek hebt lopen bij een andere bank. Dit noemen we stapelen van financieringen. Met New10 kunnen we vraagstukken creatief oplossen. En dat is zeker fijn voor ondernemers die vooruitkijken en daarop anticiperen.” Ruud: “Soms zie je een behoefte aan werkkapitaal aankomen om bijvoorbeeld voorraad te financieren. Of kun je als ondernemer die verbouwing prima zelf financieren, maar is het fijn om flexibiliteit te behouden. Nu New10 ook een zakelijke hypotheek aanbiedt via partners, geeft dat nog meer mogelijkheden voor de toekomst.”

A'j d’r bint, mo’j d’r wean (Als je er bent, moet je er ook zijn)

En de toekomst, die zien de twee ondernemers met een brede glimlach tegemoet. Tom: “Het is mooi als over 3 tot 4 jaar ondernemers in Twente niet meer na hoeven te denken wie te bellen bij financieringsvraagstukken. Daarbij is teamuitbreiding of extra slagkracht geen doel op zich. ”Als advies naar mede adviseurs geeft Credion Almelo een typische Twentse uitspraak mee: A'j d’r bint, mo’j d’r wean (als je er bent, moet je er ook zijn). Tom: “Het belang van de klant staat altijd op 1. Als je zegt dat je iets doet, dan moet je het ook doen. Dan moet je de klant meenemen in waarom je iets doet, maar ook wat je doet. Het duidelijk managen van de verwachtingen is voor ons en de klant essentieel.”

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Werkkapitaal
 • Aantal medewerkers
  2