Wicked-Ground-New10-groei

Gerwin Peters en Tom Verstappen

Wicked Grounds, Amsterdam

Een dure verbouwing leerde Tom en Gerwin een belangrijke ondernemersles: financiering uit eigen middelen kan je bedrijfsgroei remmen.

Wicked Grounds, is in 2014 opgericht door twee jonge honden en groeit jaarlijks in inspirerende evenementen- en vergaderlocaties.

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Groei en uitbreiding
 • Aantal medewerkers
  29
 • Uitdaging
  Duurzame groei managen

Met hun design woonkamers en unieke eventruimtes, willen Gerwin en Tom mensen samenbrengen, inspireren en verbinden. Na het opzetten van de perfecte co-working space onsttond het idee om inspirerende vergaderruimtes te verhuren en met succes. Er kwam een mooie kans voor uitbreiding, maar wat doe je als de kas leegraakt tijdens het realiseren van de grootste groeisprong in de historie van je bedrijf?Gelukkig bood een zakelijke lening van New10 uitkomst, vertelt Gerwin. “Het geld stond binnen twee dagen op onze rekening. We hebben de uitbreiding zonder vertraging afgerond.”

Thuis voelen

Gerwin Peters en Tom Verstappen zijn de twee jonge ondernemers achter Wicked Grounds, dat inmiddels twaalf inspirerende vergaderlocaties aanbiedt voor de zakelijke markt in Amsterdam en Rotterdam. Gerwin: “Bij Wicked Grounds vinden je meetings plaats in design woonkamers, met lekkere, gezonde catering en hostessen die ervoor zorgen dat je je gelijk thuis voelt.”

Gerwin en Tom begonnen vier jaar geleden op hun eerste locatie met het verhuren van co-working plekken. Maar dat bleek onvoldoende rendabel en ze moesten op zoek naar een nieuw businessmodel. Ze besloten zich toe te leggen op de markt voor sfeervolle vergaderlocaties.

Duurder dan verwacht

Het jonge ondernemersduo beleefde vorig jaar een kantelpunt. Ze kregen de mogelijkheid om de locatie aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam uit te breiden met vijf ruimtes. Maar de verbouwing pakte duurder uit dan verwacht en het geld raakte op. Na enkele jaren van organische groei besloten Gerwin en Tom over te gaan tot externe financiering. Op aanraden van hun financieel adviseur kwamen de ondernemers uit op online lening-aanbieder New10. De snelheid en flexibiliteit van New10 sprak hen aan. Gerwin en Tom konden de rekening bij hun huisbank gewoon aanhouden. Het hele traject van aanvraag tot toekenning van de lening verliep online. Gerwin: “Ik heb het krediet online op vakantie in Bali gevalideerd.”

“New10 spreekt onze taal en kijkt verder dan cijfers op papier; wat we doen en waar we voor staan.”

Snel schakelen De werkwijze van New10 past bij het ondernemerschap van nu, vindt Gerwin. “Wij geloven niet in het indienen van driejarenplannen, maar in snel schakelen. En we willen dat een bank ons niet alleen ziet als cijfers op papier, maar ook kijkt naar wat we doen en waarvoor we staan. New10 spreekt onze taal.” Financieel adviseur Ruud Sluijs van Financial Services in Harmelen denkt dat partijen als New10 het financieren van de toekomst bieden. “Het leven wordt sneller, de behoefte aan financiering wordt sneller. Daaraan beantwoordt New10. Je kan je cijfers volledig digitaal aanleveren en krijgt snel duidelijkheid over de aanvraag. Ondernemers kunnen gewoon bij hun huisbank blijven, zelfs als het een andere aanbieder betreft.” Geen vertraging De lening van New10 heeft ervoor gezorgd dat de verbouwing zonder compromissen en vertraging kon worden afgerond. “We hebben met het geld de inrichting en afwerking van de ruimtes betaald. Van de beamers tot de koffiemachines. En omdat het geld al twee dagen na de aanvraag op onze rekening stond, hebben we nul vertraging opgelopen”, zegt Gerwin. De les die Gerwin en Tom hebben geleerd? Gerwin: “Dat het financieren uit eigen middelen je bedrijfsgroei kan remmen. Als de verbouwing vertraging had opgelopen, was onze omzet dit jaar een stuk lager uitgevallen. We hebben sneller en efficiënter kunnen groeien dankzij een lening.”

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Groei en uitbreiding
 • Aantal medewerkers
  29
 • Uitdaging
  Duurzame groei managen