samsam kinderopvang

Ton Eijbergen

Flexvak B.V., Amersfoort

De groei van de afgelopen tien maanden hebben we met ons hechte team mede kunnen realiseren door een ongelooflijk goede cashflow binnen het bedrijf. Daar ben ik trots op. We hebben daar geen zorgen en het loopt als een zonnetje. Debiteuren Krediet van New10 in combinatie met het automatische debiteurensysteem van Payt is de juiste oplossing voor de uitdaging die ik had: voorfinancieren van grote debiteuren en het op peil houden van de cashflow.

Flexvak B.V. is een arbeidsbemiddelingsbureau en brengt vraag en aanbod op gebied van personeel bij elkaar. Actief in de branches Automotive, Services, Horeca en ICT. Flexvak B.V. is de plek voor werknemers en werkgevers: uitzenden, detacheren, werving & selectie en de academy.

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Debiteuren
 • Aantal medewerkers
  7
De doorgewinterde ondernemer Ton Eijbergen startte zijn carrière als ICT accountmanager voor een detacheringsbureau. Het was eind jaren negentig, de periode waarin de ICT-business op zijn top was. In 2001 maakte hij zelf kennis met het ondernemerschap. Een aantal jaren later startte Ton als jonge ondernemer zijn eerste bedrijf in detachering van ICT personeel, dat binnen een korte tijd succesvol werd. Nu is Ton sinds 2014 oprichter van Flexvak B.V., een arbeidsbemiddeling bureau waar mensen centraal staan. Zowel in het DNA als de visie van het bedrijf.

De economische crisis in 2009 kenmerkt het begin van een pittige maar leerzame periode die Ton heeft gevormd als ondernemer. Zware privéomstandigheden stelden hem nog verder op de proef en zijn toenmalige bedrijf stevende af op een faillissement. Een roerige periode waarin Ton keuzes moest maken om zijn balans weer te herpakken. Ton: ”Veel ondernemerslessen gaan over succesverhalen, de zonnige kant van het ondernemen. Balans brengen en keuzes maken is een wezenlijk aspect van ondernemen, iets dat je niet leert op school. Ik heb geleerd om te luisteren naar wat voor mij belangrijk is en waar ik de focus op wil leggen. Het is belangrijk om je doel voor ogen te houden en daar niet vanaf te wijken. Dat vraagt om doorzettingsvermogen, oprechtheid en integriteit.” Het roer ging om. De passie en bevlogenheid om mensen te helpen kreeg vorm in een nieuw bedrijf: Flexvak B.V.

Balans brengen en keuzes maken is een wezenlijk aspect van ondernemen, iets dat je niet leert op school.

Mensen helpen aan werk met een menselijke organisatie

Het helpen van mensen aan werk zit in het DNA van Flexvak B.V., evenals de normen en waarden van de mensen die er werken. Ton: “Flexvak B.V. is een menselijke organisatie en dat zie je terug in het team en de visie van het bedrijf. We helpen mensen aan het werk, kandidaten die binnen komen hebben ieder een eigen verhaal. Aan de andere kant zoekt een klant een werknemer. De combinatie van commercie en het menselijke aspect, dat maakt het leuk. Mensen aan het werk helpen staat voorop en onze visie is duurzaam. Het is ons doel dat iedereen die via ons aan het werk gaat, uiteindelijk ook in dienst gaat van de opdrachtgevers.”

Traditionele banken en New10

Sinds de oprichting van het bedrijf, financierde Ton vijf jaar alles uit eigen middelen. Met de groei van Flexvak B.V., groeide ook de financieringsbehoefte mee. Ton had een uitdaging om de cashflow op peil te houden en de voorfinanciering van grote debiteuren. De risico’s die je als ondernemer hebt wanneer je met eigen geld financiert, nemen ook toe.

Uit ervaring wist Ton dat het niet makkelijk was om financiering te regelen via een traditionele bank: “Traditionele banken zijn vaak minder enthousiast om te financieren vanwege het ontbreken van zekerheden. Ik zag advertenties van New10 waarin werd gezegd dat je binnen 15 minuten duidelijkheid hebt. Daarvoor hoef je alleen je jaarrekening en bankafschriften te uploaden. Uit nieuwsgierigheid heb ik New10 een kans gegeven. Al snel kreeg ik goede voorwaarden aangeboden voor een Debiteuren Krediet in combinatie met het automatische debiteurenbeheersysteem van Payt.”

In tegenstelling tot een traditionele bank, heb ik bij New10 korte lijnen ervaren, was er geen papierwinkel en had ik snel duidelijkheid.

Cashflow loopt als een zonnetje

“In tegenstelling tot een traditionele bank, heb ik bij New10 korte lijnen ervaren, was er geen papierwinkel en had ik snel duidelijkheid. Dat is belangrijk omdat ik als ondernemer snel wil schakelen, zeker in deze branche. Het automatische debiteurensysteem van Payt heeft ervoor gezorgd dat alle debiteuren binnen 30 dagen zitten. Ons debiteurenbeheer loopt nu zo fantastisch, dat heb ik in het verleden nog nooit meegemaakt. Debiteuren Krediet van New10 in combinatie met het automatische debiteurensysteem van Payt is de juiste oplossing voor de uitdaging die ik had. De groei van de afgelopen tien maanden hebben we mede kunnen realiseren door een ongelooflijk goede cashflow binnen het bedrijf. Daar ben ik trots op. We hebben daar geen zorgen en het loopt als een zonnetje.”

De groei van de afgelopen tien maanden hebben we mede kunnen realiseren door een ongelooflijk goede cashflow binnen het bedrijf. Daar ben ik trots op.

Kansen ontdekken en ondernemen in crisistijd

De coronacrisis was een goed moment om te heroriënteren en het businessmodel te overdenken. Ton: “Het horeca segment was voor ons ook een springplank voor detachering in het kantoorsegment. We kunnen ervoor kiezen om stil te staan en wachten tot de coronacrisis over gaat. Of, we kunnen heel hard werken om ons klaar te maken om uit de lockdown te komen. De focus kwam te liggen op personeel in de automotive, techniek en ICT-branche.”

Het detacheren van personeel in de automotive branche was op dat moment niet duurzaam. De manier van detacheren paste niet bij de duurzame visie die Ton voor ogen heeft: “We zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden voor het beschikbare personeel. Samen met partners hebben we opleidingstrajecten ontwikkeld waarmee we mensen kunnen helpen in vaktechnische ontwikkeling. Op die manier behouden we de mensen, leiden we ze op, zorgen we ervoor dat ze doorstromen naar betere arbeidsplekken en dat ze klaar zijn voor de toekomst.”

Flex Academy: duurzaam en toekomstbestendig

Het opleiden van mensen is een sterke formule en ook passend voor de andere labels. Alle opleidingen zijn nu gebundeld onder een nieuw label: Flexvak Academy. Ton: “De formule heeft zich bewezen. We werken samen met grote merken als van Mossel, Euromaster en Profile Tyrecenter op landelijk niveau. Tegelijkertijd blijven we dicht bij onze visie om mensen op een duurzame manier aan het werk te helpen.”

Met de coronacrisis vers achter ons, ziet Ton dat de markt er weer klaar voor is en dat het een goed moment is om te groeien met Flexvak Academy. De komende periode richt Ton zich dan ook op meer doelgroepen en het aanbod van trainingen is flink uitgebreid. Ton: “We geven iedereen een kans. Als je wilt werken, dan ben je van harte welkom. Flexvak Academy biedt mensen de mogelijkheid om te werken en te leren tegelijk, om mét een diploma, aan een vaste baan te komen. Dit jaar gaan we doorpakken op deze formule met grote opdrachtgevers zoals Coolblue.”

Mijn hart ligt bij het mensen aan werk helpen, ik vind het leuk om ze te zien groeien. Het is mijn doel dat ze in een vaste baan terecht komen, ik wil ze helpen in hun ontwikkeling.

Landelijke bekendheid

Vooruitblikkend op de toekomst zal Flexvak Academy de naam Vakmensen Academy dragen. Ton draagt de ambitie uit om een landelijke speler te worden en Flexvak Academy verder uitbouwen tot een instituut: “We willen praktisch opgeleide mensen die weinig kansen hebben in de maatschappij de handvaten meegeven waarmee ze een carrière kunnen starten. Flexvak B.V. is een club waar je bij wilt horen en zaken mee wilt doen, omdat het leuk is.”

Samenwerking New10

 • Sector
  Zakelijke dienstverlening
 • Financieringsdoel
  Debiteuren
 • Aantal medewerkers
  7