Ondernemers Partners

Zakelijke lening voor eenmanszaken

Een bedrijf groeit niet zomaar: het vraagt hard werk en een beetje geluk. Daarmee kunnen we je niet helpen. We kunnen je wel een lening geven die bij je onderneming past. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van machines, nieuwe inrichting voor je bedrijfspand of investeren in een marketingcampagne. Bij New10 weet je binnen 15 minuten wat er mogelijk is. Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over zakelijk financieren bij New10 en specifiek over onze zakelijke lening voor een eenmanszaak. (Of meer informatie over een zakelijke lening voor een vof of eenmanszaak) Met deze informatie kun je zelf een afgewogen beslissing nemen over zakelijk lenen bij New10. Lees de pagina daarom goed door.

Stel je zakelijke financiering samen

Waarom een zakelijke lening van New10?

Kenmerken

Leendoel

Je kunt zakelijk lenen voor vaste activa zoals inventaris of voertuigen, of voor doelen als innovatie en groei. In het geval van vaste activa kun je tot 5 jaar lenen en betaal je minder rente.

Leenbedrag

Wij verstrekken zakelijke leningen van € 20.000 - € 250.000. Je ontvangt het bedrag in een keer op de rekening van je onderneming. Terugbetaald geld kun je niet opnieuw opnemen.

Looptijd

De looptijd van een bedrijfsfinanciering is minimaal 3 maanden en maximaal 5 jaar. Tijdens de looptijd los je de lening volledig af.

Rente & afsluitkosten

Maandelijks betaal je over de lening een vast rentepercentage. De afsluitkosten zijn 1% van de lening. We houden de kosten in bij het overmaken: je betaalt daarom niets tot je het leenbedrag ontvangt.

Lineaire aflosvorm

Je lost af in maandelijkse, gelijke delen via automatische incasso. Extra aflossen is kosteloos en kan altijd. De zakelijke lening eindigt als alles is terugbetaald. Je kunt de lening zelf tussentijds beëindigen door alles af te lossen.

Zekerheden & risico's

Bij het afsluiten van de lening verstrek je ons een pandrecht op je goederen. Bovendien ben je persoonlijk aansprakelijk voor de lening. Hiermee dekken we het risico af dat de lening niet wordt terugbetaald.

Wat betaal ik voor een zakelijke lening?

Kosten

Hieronder hebben we de kosten van een zakelijke lening bij New10 op een rijtje gezet. Goed om te weten: we brengen pas kosten in rekening wanneer de lening is overgemaakt.

 • Eenmalige afsluitkosten
 • 1% van de lening
 • Vaste rente
 • Van 2,7% tot 8,9%
 • Beveiligd account
 • kosteloos
 • Kredietcheck
 • kosteloos
 • Extra aflossen
 • kosteloos

Wat moet ik maandelijks betalen?

Je betaalt maandelijks aflossing en rente. De aflosvorm is lineair: het bedrag dat je aflost is elke maand even hoog. Het rentepercentage staat gedurende de looptijd vast. Klik hier voor over een lineaire aflosvorm.

Het kredietwaardigheidsprofiel van je bedrijf en de looptijd van de lening bepalen gedeeltelijk het rentepercentage.Wil je weten hoe het rentepercentage is opgebouwd? Klik hier voor .

Waar moet je op letten bij een zakelijke lening?

Risico's en zekerheden

Bij het afsluiten van een lening horen financiële verplichtingen: je betaalt maandelijks rente en aflossing. We willen voorkomen dat je een lening afsluit die je niet kunt terugbetalen. Dit is voor je onderneming een risico, maar ook voor ons. Dit risico schatten we in door tijdens de aanvraag van de lening de financiële gezondheid van je onderneming in kaart te brengen.

Is je bedrijf financieel gezond?

Als je een lening aanvraagt bij New10 lever je jaarcijfers en een overzicht van transacties op je zakelijke rekening aan. Met deze documenten doen we een check op financiële gezondheid van je bedrijf. We kijken naar 5 kernelementen: winstgevendheid, solvabiliteit, liquiditeit, terugbetaalcapaciteit en complexiteit van posten op je balans. De score op deze elementen bepaalt het risico van de lening. We nemen bij de inschatting van het risico ook onze ervaring en cijfers van vergelijkbare ondernemingen mee.

Zekerheden

Er bestaat altijd een kans dat je het geleende geld niet kunt terugbetalen. Dit kan allerlei redenen hebben, zoals ziekte, tegenvallende resultaten of onverwachte kosten. Dit is voor ons een risico, en dat dekken we af met zekerheidsrechten. Dit zijn afspraken waarmee we een deel van de lening terug kunnen krijgen als je onderneming niet meer kan betalen.

Pandrecht

Met het pandrecht geeft je bedrijf goederen in zekerheid aan ons. Dit betekent dat wij deze goederen mogen verkopen als je je schulden aan ons niet kunt betalen. Bijvoorbeeld je voorraad, inventaris en vorderingen op debiteuren. Dit gebeurt door ondertekening en registratie van een of meer pandaktes.

Persoonlijke aansprakelijkheid

Als eigenaar van een eenmanszaak of vof ben je persoonlijk aansprakelijk voor het volledige leenbedrag. Als het bedrijf niet meer kan betalen, moet de eigenaar de resterende schuld van zijn privévermogen aflossen. We geven eenmanszaken en vof’s daarom geen leningen van meer dan € 250.000.

Extra informatie over het geven van zekerheidsrechten

In de algemene voorwaarden staan alle afspraken die we met elkaar maken bij het aangaan van de lening. We raden je aan die zorgvuldig door te lezen. Hieronder vind je de 3 belangrijkste aandachtspunten die horen bij het afgeven van zekerheidsrechten.

 • Je mag de goederen waar de zekerheidsrechten op rusten wel gebruiken of verkopen als dit binnen je normale bedrijfsuitoefening gebeurt. En tegen voorwaarden en vergoedingen die gebruikelijk zijn in je bedrijfstak.
 • Zolang je schulden aan ons hebt, mag je zonder onze toestemming niemand anders zekerheidsrechten geven. Bijvoorbeeld door een ander pandrechten op jouw goederen te geven of jezelf borg stellen tegenover een ander.
 • Wij kunnen je vragen om vervangende of extra zekerheidsrechten te geven. Bijvoorbeeld als de verwachte opbrengst van de goederen waar de zekerheidsrechten op rusten is gedaald. Maar ook als je financiële situatie is verslechterd of als je afspraken met ons niet nakomt. Bij het aangaan van de lening stem je ook in met het geven van deze extra zekerheidsrechten.

De invloed van risico op de rente

Over het geleende bedrag betaal je rente. Dit rentepercentage wordt voornamelijk bepaald door de financiële gezondheid van je onderneming. Sta je er goed voor? Dan betaal je minder rente, omdat het risico lager is dat je de lening niet terug kunt betalen. Ook de zekerheden verlagen dat risico, waardoor we je dankzij de zekerheden een lagere rente in rekening kunnen brengen.

Wat vragen we van jou?

Verplichtingen

Bij het afsluiten van een zakelijke lening bij New10 ben je verplicht om maandelijks rente en aflossing te betalen. Ook moet je periodiek financiële gegevens met ons delen. Maandelijks upload je een overzicht van de af- en bijschrijvingen op je zakelijke rekening. Jaarlijks deel je de definitieve, door een accounts- of administratiekantoor opgestelde jaarrekening. Deze gegevens gebruiken we om de financiële gezondheid van je onderneming te monitoren. Zo kunnen we problemen met het terugbetalen van de lening op tijd signaleren.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd kan betalen?

Je betaalt maandelijks rente en aflossing via een automatische incasso. Lukt dit niet, bijvoorbeeld omdat het saldo op de rekening te laag is? Dan proberen we het een aantal dagen later opnieuw. We nemen per e-mail en telefoon contact met je op met een herinnering. Dit doen we ook als we geen financiële gegevens van je hebben ontvangen.

Na 30 kalenderdagen

Als je betalingsachterstand na 30 kalenderdagen groter is dan 1 maandtermijn, brengen we extra kosten in rekening. Deze kosten bedragen 0,5% van het totale leenbedrag. We blijven per e-mail en telefoon contact met je zoeken om de gemiste betaling of gegevens alsnog te ontvangen.

Na 60 kalenderdagen

Als je na 60 kalenderdagen meer dan 2 maandtermijnen achterloopt, kunnen we een incassobureau inschakelen. Flanderijn en van Eck Gerechtsdeurwaarders zorgt dan voor de verdere afhandeling.

Neem contact op als je problemen verwacht

We streven er echter altijd naar om samen met jou tot een oplossing te komen. Neem daarom meteen contact met ons op als je problemen verwacht met aflossen. We gaan met je in gesprek over de oorzaak van de betalingsproblemen. Samen zoeken we naar een oplossing, zoals het kosteloos tijdelijk uitstellen van de betaling. Neem ook contact op als er verandering in de structuur, leiding of activiteiten van je bedrijf plaatsvinden. Deze kunnen van invloed zijn op de lening.

Wat spreken we met elkaar af?

Voorwaarden

Wanneer we geld aan je bedrijf lenen, maken we afspraken met elkaar. Die afspraken gaan over onze onderlinge verantwoordelijkheden, rechten en plichten en zijn vastgelegd in de algemene voorwaarden.

Algemene Voorwaarden – Juli 2018
Hoe werkt het?

Een zakelijke lening in 4 stappen

1. Vraag een aanbod op maat aan 1. Vraag een aanbod op maat aan

Op basis van je financiële gegevens weet je binnen 15 minuten of je de financiering kunt krijgen. Op basis van je financiële gegevens weet je binnen 15 minuten of je de financiering kunt krijgen.

Zo werkt het

2. Upload aanvullende informatie 2. Upload aanvullende informatie

We screenen de onderneming en betrokkenen. Binnen 1 werkdag krijg je de definitieve beslissing. We screenen de onderneming en betrokkenen. Binnen 1 werkdag krijg je de definitieve beslissing.

3. Teken de contracten digitaal 3. Teken de contracten digitaal

Zet een digitale handtekening en identificeer je met een selfie om de aanvraag af te ronden. Zet een digitale handtekening en identificeer je met een selfie om de aanvraag af te ronden.

4. Financiering staat voor je klaar 4. Financiering staat voor je klaar

Wij zorgen dat je binnen 1 werkdag toegang hebt tot je financiering, zodat jij kunt investeren. Wij zorgen dat je binnen 1 werkdag toegang hebt tot je financiering, zodat jij kunt investeren.

Zakelijke lening
Meer weten?

Veelgestelde vragen

Je kunt bij New10 een zakelijke lening aanvragen voor een investering in de volgende vaste activa: machines, inventaris en voertuigen. Het is ook mogelijk om geld te lenen voor andere doeleinden: voorraden en debiteuren, innovatie en ontwikkeling, groei en uitbreiding en marketing.
Voor het afsluiten van de lening betaal je eenmalig kosten: 1% van het leenbedrag, met een maximum van € 5.000. Deze kosten houden we in bij het overmaken van de lening, je betaalt ze dus alleen als je de lening daadwerkelijk laat uitbetalen. Tijdens de looptijd van de lening betaal je maandelijks een bedrag aan rente.
Na het afsluiten van de lening spreken we af dat je periodiek financiële gegevens met ons deelt. Maandelijks upload je een overzicht van de af- en bijschrijvingen op je zakelijke rekening. Jaarlijks deel je de definitieve, door een accounts- of administratiekantoor opgestelde jaarrekening. Deze gegevens gebruiken we om de financiële gezondheid van je onderneming te monitoren. Zo kunnen we problemen met het terugbetalen van de lening op tijd signaleren.
Bekijk alle vragen