Werkkapitaal financiering: hoe werkt het?

Voorraad inkopen en je leveranciers betalen: met werkkapitaal houd je je bedrijf draaiende. Te weinig in kas en toch aan je financiële verplichtingen voldoen? Werkkapitaalfinanciering biedt uitkomst voor ondernemers: regel het eenvoudig online met zakelijk krediet.

Ontdek je mogelijkheden voor werkkapitaal financiering

  • Zakelijke financiering van €5.000 - €1.000.000

  • Binnen 15 minuten weten of je kunt lenen

  • Aantrekkelijke rente van 2% - 9,7% per jaar

Werkkapitaal definitie

Wat is werkkapitaal?

Met een eigen bedrijf heb je voldoende geld nodig om aan je dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen, denk aan je personeelskosten, huur of je voorraad. Het kapitaal wat je als ondernemer nodig hebt om mee te 'werken' en je rekeningen van te betalen noemen we werkkapitaal. Het is het geld op je balans waarmee je op korte termijn je verplichtingen kunt betalen (binnen een jaar). Werkkapitaalfinanciering is een veelvoorkomend leendoel voor ondernemers.

geld

Voordelen zakelijk krediet

Hoe financier ik werkkapitaal?

Met zakelijk krediet regel je financiële ruimte om je dagelijkse kosten te betalen. Een werkkapitaalbehoefte financier je met een kortlopende lening, zakelijk krediet, zodat je flexibel geld kunt opnemen wanneer nodig. Een andere mogelijkheid om je werkkapitaal te verhogen is het voorfinancieren van facturen door middel van factoring. New10 werkt samen met Payt om geautomatiseerd debiteurenbeheer te integreren met zakelijk krediet. Payt zorgt voor debiteurenbeheer en snelle betaling van facturen, New10 financiert de openstaande facturen zodat jij kunt investeren in groei.

Flexibel geld opnemen

Altijd een potje achter de hand om je uitgaven van te betalen: op ieder moment geld opnemen tot een vast limiet.

Leen al vanaf €5.000

Maak groei voor je bedrijf mogelijk met zakelijk krediet van € 5.000 tot €250.000.

Gunstige rente tussen 2,6% - 9,7%.

Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en afgeloste bedragen kun je ook weer opnemen.

Werkkapitaalfinanciering

Wat is zakelijk krediet?

Anders dan bij een zakelijke lening, ontvang je met een zakelijk krediet het leenbedrag niet in 1 keer op je rekening. Je kunt met een krediet flexibel opnemen tot het afgesproken limiet. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. De looptijd van een zakelijk krediet is 36 maanden. Na 3 jaar kijken we opnieuw naar de financiële gezondheid van je bedrijf. Is je situatie veranderd? Dan kunnen de voorwaarden wijzigen of je komt niet meer in aanmerking voor het krediet.

Zakelijk krediet past bij ondernemers die flexibiliteit nodig hebben en is door de korte looptijd minder geschikt als je zekerheid wilt voor een langere periode. De rente voor een krediet kan ook hoger liggen dan bij een zakelijke lening. Lees meer over zakelijk krediet.

man aan het werk
le bonnet eginaar

Na het weekend stond het geld al op mijn rekening. Ik had weer lucht en kon mijn voorraad betalen.

Matthieu Jansen - Le Bonnet

Lees hoe Matthieu werkkapitaal aantrok

Werkkapitaal berekenen

Hoeveel werkkapitaal heb je nodig?

De juiste balans vinden tussen voldoende geld in kas en kapitaal om te investeren is een uitdaging voor iedere ondernemer. Heb je onvoldoende werkkapitaal beschikbaar dan kun je niet aan je financiële verplichtingen voldoen, maar teveel werkkapitaal op je balans is ook nadelig. Werkkapitaal kun je namelijk niet investeren in groei van je bedrijf en je ontvangt er ook geen rente over omdat het in de kas zit.

Bruto werkkapitaal berekenen
Je kunt de volgende formule gebruiken om je bruto werkkapitaal te berekenen:

  • Vlottende activa = bruto werkkapitaal

Netto werkkapitaal berekenen
Voor het berekenen van je netto werkkapitaal breng je kortlopende schulden in mindering op je bruto werkkapitaal. Neemt je netto werkkapitaal toe, dan betekent het dat je liquiditeit verbeterd.

  • Vlottende activa - vreemd vermogen (crediteuren en uitstaande leningen) = netto werkkapitaal
man koken

Check je mogelijkheden

Werkkapitaal financiering aanvragen

Met een vrijblijvend aanbod weet je binnen 15 minuten of je kunt lenen en tegen welke voorwaarden. ​Je bepaalt zelf of je het aanbod accepteert en verdergaat met je aanvraag.

Start je aanvraag