Veelgestelde ondernemersvragen coronavirus

De gevolgen van het coronavirus leiden tot onzekerheid bij veel ondernemers. We snappen dat de impact op je bedrijfsvoering onduidelijk is en dat je vragen hebt over je financiële situatie. Misschien heb je extra financiële middelen nodig of verwacht je problemen met het terugbetalen van je lening. We willen je zo goed mogelijk helpen. Op deze pagina vind je daarom een overzicht van veelgestelde ondernemersvragen. Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag telefonisch of via e-mail verder.

Veelgestelde vragen

We willen ondernemers graag bijstaan in deze uitdagende tijd: alle klanten met een zakelijke lening of zakelijk krediet krijgen voor een periode van 6 maanden uitstel van betaling.

Hoe werkt het?
We geven je vanaf april uitstel van betaling op je lening/krediet voor een periode van 6 maanden. Deze regeling geldt automatisch voor alle klanten, tenzij je aangeeft er geen gebruik van te willen maken.

  • In de maanden april tot en met september incasseren we automatisch geen rente, aflossing en/of servicekosten.

  • In oktober 2020 betaal je de rente over de periode april tot en met oktober, aflossing incasseren we deze maand niet.

  • Vanaf november  2020  betaal  je de gebruikelijke kosten voor je lening of krediet, opgebouwd uit rente, aflossing en eventuele servicekosten.

  • We verlengen je lening of krediet met 7 maanden. Je betaalt de gebruikelijke kosten voor je lening/krediet tijdens deze verlenging.

  • Je kunt flexibel geld opnemen uit je krediet en aflossen tijdens de periode van uitstel van betaling.

  • Uitschrijven voor de regeling kan tot uiterlijk 7 april, hierna staat je keuze vast en ontvang je een bevestiging van de gewijzigde looptijd

Uitschrijven uitstel van betaling
Wil je geen gebruik maken van de regeling? Schrijf je uit voor uitstel van betaling door dit tot uiterlijk 7 april aan te geven in je My New10. Je kunt tot 7 april wijzigen, hierna is het definitief en ontvang je een bevestiging van de gewijzigde looptijd.

We snappen dat je flexibel wilt kunnen aflossen. Daarom kun je ook tijdens de uitstel van betaling periode aflossen op je lening zoals je gewend bent. Het is tijdens de looptijd van de regeling niet mogelijk om de rente of servicekosten eerder terug te betalen.

We denken graag met je mee, maar het is niet mogelijk om voor een kortere periode uitstel van betaling te krijgen. We hebben voor een periode van 6 maanden gekozen om je de tijd te geven de liquiditeit van je bedrijf te versterken.

Nee, dat is niet mogelijk. Deze regeling bieden we in april eenmalig aan om onze klanten bij te staan in deze uitdagende periode. Wil je geen gebruik maken van uitstel van betaling? Laat het ons uiterlijk 7 april weten door het aan te geven in je My New10.

Wil je geen gebruik maken van de regeling, dan kun je dit aangeven in je My New10. Bevestig je keuze uiterlijk 7 april, hierna is het definitief en ontvang je een bevestiging van de gewijzigde looptijd. Tot 7 april kun je nog wel je keuze aanpassen.

Maak je gebruik van de regeling, dan kun je de uitgestelde rente en eventuele servicekosten niet tussentijds terugbetalen. Je kunt wel kosteloos aflossen.

Zijn hier extra kosten aan verbonden?
Extra aflossen op je lening is kosteloos. Maak je gebruik van de regeling dan verlengen we je lening, je betaalt hiervoor maandelijks je gebruikelijke kosten.

Je betaalt in maart nog je normale maandbedrag als je gebruik maakt van de regeling. Vanaf april krijg je uitstel van betaling op je lening of krediet.