Little Wonderland Yin New10

Yin Lu

Little Wonderland, Arnhem

Als jonge ondernemers ben je continu aan het bijsturen en leren. Zo realiseerden we ieder jaar groei in omzet, maar we kochten te weinig voorraad in voor de vraag. Met het krediet van New10 kunnen we grotere volumes inkopen en extra aflossen wanneer het uitkomt.

Little Wonderland is één van de grootste Aziatische beauty webshops van Nederland. Ondernemer Yin ontdekte zelf de kwaliteit van Aziatische cosmetica & huidverzorgingsproducten en wilde dit delen met andere beautyjunkies. Je vindt er niet alleen innovatieve Aziatische merken, maar ook green beauty zoals vegan of parabeen vrije producten.

Samenwerking New10

 • Sector
  Retail
 • Financieringsdoel
  Werkkapitaal
 • Aantal medewerkers
  10
 • Uitdaging
  Op dit moment is vooral logistiek een uitdaging. Doel is om de grootste Aziatische beautywebshop te worden.

Ondernemer Yin ontdekte de Aziatische beautymarkt in haar zoektocht naar kwalitatieve beautyproducten voor een gevoelige én onrustige huid. Ze was meteen verkocht en besloot om deze hoogwaardige huidverzorgings- en cosmeticaproducten voor beautyjunkies toegankelijk te maken met een webshop: Little Wonderland. Inmiddels runnen Yin en haar partner één van de grootste Nederlandse webshops met Aziatische beautyproducten en ze hebben plannen om Europa te veroveren. Waar de jonge ondernemers in het begin alles zelf deden, van klantenservice tot Google Adwords, hebben ze nu 10 mensen in dienst en 200m2 magazijn. In 2019 kwam het kantelpunt door dat veel producten snel uitverkocht waren: ze besloten om financiering bij New10 aan te vragen om meer voorraad in te kunnen kopen. Hiermee konden ze groei in omzet realiseren, totdat de coronacrisis voor logistieke uitdagingen zorgde.

Fulltime ondernemen: steile leercurve

Met spaargeld kochten Yin en haar partner de eerste voorraad aan beautyproducten in die ze bewaarden in een kast op hun slaapkamer. Op dat moment was ondernemen voor beiden nog een bijbaan. Na een half jaar lag alle voorraad nog onverkocht in de kast en namen de twijfels toe. Yin: "Je gaat jezelf afvragen of de webshop wel gaat lopen: zijn wij ons geld kwijt en verspillen we onze tijd? De twee ondernemers besloten om zichzelf nieuwe vaardigheden aan te leren zoals online marketing (SEO, SEA), en klantenservice om van Little Wonderland een succes te maken. Yin: "Na een aantal maanden begonnen de orders langzaam binnen te komen, gemiddeld 0 tot 2 orders per dag." Vanaf het moment dat ze beiden fulltime kozen voor ondernemen, hebben Yin en haar partner zakelijk én persoonlijk flinke groei doorgemaakt. Door op alle vlakken te investeren in de shop namen de orders toe en voldeed ook de omgebouwde logeerkamer niet meer als magazijn. In november 2017 volgde een stap naar professionalisering: een eigen kantoor van 45m2. Yin: “Dat was voor ons een belangrijk moment: ineens heb je vaste lasten zoals huurkosten en je moet zorgen dat je omzet groeit. We zijn alles beter gaan organiseren.”

Kantelpunten: verkooprecords op Black Friday en over de grens

Tot hun verbazing verbraken de ondernemers op Black Friday 2018 alle verkooprecords: de orders waren verdriedubbeld ten opzichte van normaal. De eerste paar minuten waren Yin en haar partner door het dolle heen en overheerste vooral trots, tot het besef kwam dat ze geen idee hadden hoe ze al de pakketten konden gaan leveren. Yin: “Je bent ingesteld op een bepaald aantal orders per dag. We brachten dagelijks alle pakketten zelf naar één pakketpunt bij ons in de buurt. Nu moesten we de hele stad doorrijden om alle pakketten verstuurd te krijgen”. Inmiddels is de verzending geprofessionaliseerd en werken ze met een grote partij die alle aantallen orders kan verwerken. Een andere mijlpaal voor Little Wonderland was de lancering van de Duitse webshop begin 2020. Om te zorgen dat ze voldoende kennis en begrip van de Duitse markt in huis hebben, is het team uitgebreid met een van oorsprong Duitse medewerker. Yin: “Onze werkwijze is veel trial en error, we proberen continu nieuwe dingen uit om te leren en onze strategie aan te scherpen. Zo testen we sinds een aantal weken ook met het verkopen van onze producten via derde partijen, op platformen zoals Amazon.”

Groei bijbenen met financiering

In 2019 groeide de omzet al ruim een jaar gestaag en de verkoopsnelheid van veel producten nam toe. Voor Yin en haar partner een teken dat ze meer voorraad moesten gaan inkopen. Yin: “We kochten eigenlijk te weinig in voor de vraag en benutten dus niet alle potentie.” Alle producten moeten worden voorgefinancierd, dus om grotere volumes te kunnen inkopen moesten ze voor het eerst financiering gaan aantrekken. Yin en haar partner overwogen eerst nog om te lenen bij familie, maar zagen daar toch van af om privé en zakelijk niet te mengen. Een online financier had de voorkeur en als snel vonden ze New10.

“Onze belangrijkste criteria voor financiering is flexibiliteit. Als we veel moeten inkopen hebben we extra werkkapitaal nodig, maar in piekperiodes hebben we voldoende cashflow om af te lossen.”

Een zakelijk krediet van New10 paste perfect bij de flexibiliteit die ze zochten. De online aanvraag voor een zakelijk krediet ging vlekkeloos en binnen drie dagen hadden ze toegang tot het geld. Kort daarna plaatsten ze de eerste grote orders, Yin had van tevoren al bedacht wat ze zouden gaan inkopen

Coronacrisis zorgt voor logistieke uitdagingen

Voor webshops is online de norm en verwacht je misschien een minder grote impact van de coronacrisis. Niets is minder waar, want ook voor Yin en haar partner zijn er grote logistieke uitdagingen. Hoewel de verkoopcijfers zijn gestegen sinds het begin van de crisis, begint de voorraad nu te slinken. Zo liggen er op dit moment 5 pallets met voorraad in Korea, maar de mogelijkheden voor verzending zijn op dit moment beperkt.

“Logistiek staat bij ons erg onder druk. De prijzen voor verzending met vrachtvluchten zijn met 300% gestegen, waardoor het qua marges bijna niet meer rendabel is.

De ondernemers zijn hard bezig om oplossingen te zoeken en bekijken nu de mogelijkheid om zeevrachten op te zetten. Nadeel van zeevracht is dat ze veel grotere volumes moeten inkopen en dat de verzendtijd zo rond de twee maanden igt. Om deze volumes te kunnen inkopen is er bovendien extra liquiditeit nodig. Op dit moment kijken ze naar de mogelijkheden. Verder moeten ze net als alle bedrijven maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen: personeel werkt vanuit huis, in het magazijn maken ze gebruik van speciale looproutes en hygiëne is nu nog belangrijker dan normaal.

Trends: green beauty & huidverzorging

Koreaanse en Aziatische beautymerken nemen in populariteit toe de afgelopen jaren: er is steeds meer bekend over de kwaliteit en de werking. Waar voorheen vooral Aziatische cosmetica in trek was, ziet Yin een verschuiving in de vraag naar niche producten op het gebied van huidverzorging. “Er is veel meer aandacht voor huidverzorgingsproducten en consumenten weten steeds betere welke ingrediënten hun huid nodig heeft. Ook ‘green beauty’ is een belangrijke trend: de vraag naar natuurlijke producten zonder siliconen en parabenen neemt toe. Yin is dan ook continu bezig met het binnenhalen van innovatieve merken om aan de vragen van klanten te voldoen. Sindskort geven ze op de webshop door middel van icoontjes aan of producten vegan, biologisch of dierproefvrij zijn. Yin: “Je ziet dat klanten met ons meegroeien en steeds meer weten van producten. Ook mond-op-mond reclame is heel belangrijk voor ons, dochters raden ons bijvoorbeeld aan bij hun moeders.” De twee jonge ondernemers hebben hun bedrijf samen van de grond af opgebouwd en zijn nog lang niet klaar met hun missie: de grootste Aziatische beautywebshop van Europa worden.

Samenwerking New10

 • Sector
  Retail
 • Financieringsdoel
  Werkkapitaal
 • Aantal medewerkers
  10
 • Uitdaging
  Op dit moment is vooral logistiek een uitdaging. Doel is om de grootste Aziatische beautywebshop te worden.