New10

New10

New10 Financieringen

Groei door met werkkapitaalfinanciering

Met de lengte van de dagen neemt het optimisme onder ondernemers ook toe. In een pas verschenen rapport van ABN AMRO zien we dat het ondernemersvertrouwen in het eerste kwartaal van 2023 is gestegen (Bron: Stand van de retail). Tegelijkertijd is het voor ondernemers een uitdagende tijd door de gestegen inkoopkosten, energieprijzen en personeelstekorten. De vraag naar werkkapitaalfinanciering is toegenomen. Hoe kun je zelf je werkkapitaal zo optimaal gebruiken? En wat zijn de mogelijkheden om werkkapitaal vrij te spelen of te financieren?

Werkkapitaal optimaliseren

Om aan je dagelijkse verplichtingen te voldoen heb je als ondernemer voldoende werkkapitaal nodig. Ook een juiste balans is daarbij belangrijk. Met voldoende geld achter de hand kun je zorgeloos ondernemen. Maar met te veel werkkapitaal heb je minder ruimte om investeringen te doen in de groei van je bedrijf. Het geld zit immers vast in je voorraden of debiteuren. Heb je onderstaande tips wel eens geprobeerd om je werkkapitaal te optimaliseren?

Werkkapitaal vrijspelen of financieren

Ben je als ondernemer sterk aan het groeien en zit veel werkkapitaal in je debiteuren? Dan passen de mogelijkheden van een Debiteuren Krediet mogelijk beter bij jouw situatie. Waar je een Zakelijk Krediet gebruikt om werkkapitaal te financieren, heb je met een Debiteuren Krediet een maandelijks krediet dat meebeweegt met de hoogte van je debiteuren. Net als bij een zakelijk krediet ben je met Debiteuren Krediet flexibel in het gebruik en kun je bovendien boetevrij opnemen en aflossen.

Met Debiteuren Krediet heb je een maandelijks dynamisch limiet waarmee je je debiteuren financiert. Je kunt daarmee tot 70% van openstaande facturen financieren. De hoogte van je limiet hangt af van de hoogte van je debiteuren. Elke maand wordt de limiet vastgesteld. Je koppelt je boekhouding namelijk gekoppeld met het actieve debiteurenbeheer van Payt. Met een maandelijks Payt abonnement bespaar je tijd op je debiteurenbeheer en worden facturen sneller betaald.

Bekijk de mogelijkheden van een Zakelijk Krediet en een Debiteuren Krediet
Kenmerken van een Zakelijk Krediet
 • Lenen vanaf € 20.000 tot maximaal € 500.000
 • Aantrekkelijke rente tussen 4,4% - 9,6%
 • Aflossen en opnemen wanneer je wilt
 • Je betaalt maximaal 0,2% servicekosten over het totale kredietbedrag per maand
 • Looptijd van 36 maanden, herziening elke 3 jaar
Kenmerken van een Debiteuren Krediet
 • Lenen vanaf € 100.000 tot maximaal € 1.000.000
 • Aantrekkelijke rente tussen 4,4% - 7,1%
 • Aflossing minimaal 1,5% per maand, bij voldoende dekking weer opneembaar
 • Rente over het opgenomen bedrag, vaste service fee van 0,1% over de dynamische limiet
 • Geautomatiseerd debiteurenbeheer bij Payt vanaf € 29,95 per maand
 • Looptijd van 36 maanden, herziening elke 3 jaar

Investeren in groei: kies een financieringsvorm die bij jou past

Groeien met je bedrijf betekent vaak investeren. Er zijn verschillende manieren om financiering aan te trekken. Denk aan een onderhandse lening via je netwerk, een investeerder of financiering via de bank. Daarnaast zijn er ook alternatieve financieringsvormen. Het belangrijkste is dat je een financiering kiest die bij jouw financiële situatie en doelen past.

Voordat je aan de slag gaat met een financieringsaanvraag is het belangrijk om je goed te oriënteren. Verdiep je in de mogelijkheden en bereid je goed voor op een financieringsaanvraag.

Met welke financieringsvorm kunnen we je helpen?

Groei mee met jouw klanten: inspiratie voor je bedrijf

Ben jij benieuwd hoe je slimmer kunt ondernemen en meegroeit met jouw klanten? We helpen je op weg met relevante kennis en expertinzichten over geldzaken en financiering. Mis geen groeikans en schrijf je in voor maandelijkse groei inspiratie in je mailbox!

 • Tips & tricks om slimmer te ondernemen
 • Alles over financiering en geldzaken
 • Interviews met inspirerende ondernemers
 • 1x per maand groei inspiratie in je mailbox