Ondernemers Partners

Hoe No Nonsense Technical Solutions met extra personeel toewerkt naar omzetverdubbeling

No Nonsense Technical Solutions is een innovatief ingenieursbureau uit Enschede dat werkt met een flexibele schil van zo'n zeventig masterstudenten. Om een gevestigde naam te worden in de branche, wil oprichter Jurre Kuijper (27) flink uitbreiden. Zo maakt hij zijn volgende groeistap.

No Nonsense Technical Solutions ervaring met New10
Default placeholder

Van de ontwikkeling van dakpannen met zonnecellen tot onderzoek naar het aardgasvrij maken van bedrijventerreinen. No Nonsense Technical Solutions (NNTS) helpt klanten met uiteenlopende vraagstukken en innovaties. Het ingenieursbureau van Jurre Kuijper doet dat op innovatieve wijze. Ze werken met een vaste kern van projectmanagers en flexibele teams bestaande uit masterstudenten van de Universiteit Twente in Enschede.

Kuijper (27) richtte het bedrijf in 2015 op als student. “Ik zag een kloof tussen het bedrijfsleven en de academische kennis van universiteiten. Die twee werelden wil ik met mijn bedrijf bij elkaar brengen”, zegt Kuijper. Voordeel voor de klant? “Met onze studententeams innoveren wij snel en tegen een scherpe prijs. We voeren projecten voor de helft tot een derde van de prijs uit vergeleken met gevestigde ingenieursbureaus”, aldus de ondernemer.

Goed gevoel

Zijn zoektocht bracht Kuijper al gauw bij online kredietverstrekker New10. Daar weet je binnen 15 minuten of je kunt lenen en zo ja, tegen welke voorwaarden. “Snel weten waar je aan toe bent. Daar had ik een goed gevoel bij”, zegt Kuijper. Ook de persoonlijke benadering van New10 sprak hem aan. “Je wordt als partner behandeld. Ze hadden volop aandacht voor mijn situatie en toekomstbeeld.”

Online kredietverstrekkers zoals New10 hebben volgens Kuijper de toekomst, omdat ze goed aansluiten op de wensen van ondernemers. “Als ondernemer wil je vooruit met je groeiplannen. Dan is het fijn dat je niet wordt afgeremd door een kredietverstrekker”, vindt Kuijper.

Dankzij de investering heeft hij de eerste extra projectleider inmiddels aangenomen en geïnvesteerd in nieuwe testapparatuur. De ondernemer rekent dit jaar op een omzetverdubbeling.

Als ondernemer wil je vooruit met je groeiplannen. Dan is het fijn dat je niet wordt afgeremd door een kredietverstrekker.

Controle houden

Wat Kuijper andere ondernemers aanraadt die in een vergelijkbare situatie zitten? “Werk je groeiplannen uit en maak een goede liquiditeitsprognose. Beslis vervolgens: zoek ik een investeerder of sluit ik een lening af? In ons geval was een lening voordeliger omdat je dan geen aandelen uit handen geeft en dus de controle houdt. Dat kan waardevol zijn in de toekomst.”

Als ondernemer wil je vooruit met je groeiplannen. Dan is het fijn dat je niet wordt afgeremd door een kredietverstrekker.